Участь та доповідь у міжнародній науково-практичній конференції Інтеграція науки, виробництва та аграрної освіти в умовах розвитку експортно-орієнтованих сільського господарства

 17-18 червня 2021 року доцент кафедри електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, доктор педагогічних наук Бацуровська Ілона Вікторівна доповідалася на міжнародній науково-практичній конференції “Інтеграція науки, виробництва та аграрної освіти в умовах розвитку експортно-орієнтованих сільського господарства” з доповідю на тему  “Дослідження вітроенергетичного потенціалу України в контексті його впливу на сільське господарство”.

В ході обговорення даної теми було зазначено, що застосування сучасних технологій вітроенергетики в Україні створює можливості для заміщення традиційного викопного палива в значних обсягах. Дослідження надає можливість стверджувати, що при подальшому розвитку вітроенергетичної галузі через кілька років великі вітропарки будуть виробляти електроенергію дешевше, ніж старі зношені ТЕС, а енергокомпаніям буде вигідніше закривати забруднюючі вугільні потужності, ніж намагатися модернізувати їх. Можливість різних варіантів впливу вітроенергетичного потенціалу підкреслює важливість таких досліджень для сільського господарства. Визначено, що фермери протягом декількох років стабільно виділяють частину своїх полів під вітряні турбіни з метою підвищення доходів, але також слід приділити увагу на те, як це впливає на їх врожаї.



Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget