ПІДСУМКИ РОЗШИРЕНОГО ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ ФАКУЛЬТЕТУ ТВППТСБ

Навчальний рік ще не завершено, але виклики часу, що невідворотно настають у вищій освіті, змусили колектив факультету у форматі вченої ради 07 червня 2021 р. за присутності ректора - академіка В.С. Шебаніна розглянути низку питань роботи колективу факультету. Із доповіддю на тему «Стратегія розвитку факультету» виступив декан, професор М.І. Гиль, який довів зібранню актуальне становище структурного підрозділу та окреслив поточні і стратегічні завдання розвитку освітніх послуг, удосконалення освітнього процесу. Конкретика була почута і за динамікою набору студентів за останні роки, і за ефективністю використання трудового ресурсу, і за якістю виконання освітніх програм. Обговорення зазнали і питання змісту й якості науково-дослідницької діяльності, публікаційної активності вчених факультету, підготовки ними навчальних та методичних видань, а також міжнародної договірної діяльності. У доповіді декан факультету окреслив стан і планові заходи поліпшення матеріального оснащення, роботи спеціалізованих вчених рад, корекції змісту профорієнтаційної роботи. Звісно, гострим питанням стало обговорення доцільності ведення освітніх послуг за усіма ліцензованими спеціальностями факультету - 152, 162, 181, 204 та 212, а також невідворотності змін штатного складу випускових кафедр. Професор М.І. Гиль надав ряд відповідей як членам факультетського колективу, так і ректорові.
В обговоренні питань порядку денного взяв участь і ректор – В’ячеслав Сергійович, оскільки від конкретики дій та рішень сьогодення, зрозуміло, можна планувати подальші події. Визнаючи об’єктивно існуючі переваги діяльності факультету, ректор університету, беручи до уваги загальнодержавні тенденції у зміні вищої освіти, пояснив колективу факультету чого слід чекати і конкретно в нашому освітньому закладі, і в нашому обласному центрі з усіма університетськими структурами, але більше зосередився на очікуваній якості кожного науковця-викладача. І «повнокровність» роботи факультету, і кожної випускової кафедри, і кожного НПП стане запорукою стабільності факультету, який дійсно об‘єднав на сьогодні у себе всі ті необхідні країні наукоємні й значущі для держави спеціальності, випускники яких вже котрий рік працевлаштовуються як в нашій країні, так і за її межами.
Тож завдання розвитку окреслені, плюси роботи оцінені, а недоліки обговорені і визнані. Змістовна і відверта розмова, яка, сподіваємося, надасть колективу вчених й освітян можливість підготуватися до нового навчального року й осмислено поліпшити ефективність роботи факультету в доволі жорстких умовах сьогодення. 











Заступник декана з НР доцент Р.О. Трибрат

 

факультет ТВППТСБ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget