Міжнародний день поля – 2021

27 травня 2021 року у Миколаївському національному аграрному університеті урочисто святкували Міжнародний день поля «Технології вирощування нових сортів зернових культур усіх вітчизняних і провідних міжнародних селекційних центрів». Захід відбувся на інноваційному полігоні з трансферу сучасних технологій в агропромисловому комплексі Миколаївського національного аграрного університету. 

Відкрив захід ректор Миколаївського національного аграрного університету, голова Науково-координаційної ради Південного міжрегіонального наукового центру Національної академії аграрних наук України В’ячеслав Сергійович Шебанін, привітавши почесних гостей, науково-педагогічний та студентський колективи  університету – усіх, для кого дане свято є безцінною можливістю професійного зростання та перейняття досвіду.

На свято завітали високоповажні гості, що є підтвердженням глибокої поваги, вдячності науково-педагогічному і студентському колективам університету за невтомну працю, перемоги, здобутки в науковій, освітній і мистецькій діяльності. Свої враження від заходи висловили почесні гості, які досягли значних успіхів на професійній ниві і працюють задля розбудови нашої держави, з-поміж яких: Віталій Олександрович Кім – голова Миколаївської обласної державної адміністрації; Олександр Станіславович Пасічний – народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету; Артем Олегович Чорноморов – народний депутат України, член аграрного комітету України; Олександр Васильович Гайду – народний депутат України, член аграрного комітету України;  Артур Миколайович Селецький – заступник Міністра освіти і науки України; В’ячеслав Михайлович Соколов - директор Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення; Раїса Анатоліївна Вожегова - директор Інституту зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України; Надія Валеріївна Іванова - директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Золотий колос», голова постійної комісії з питань аграрної політики, землекористування, розвитку села та продовольчої безпеки  Миколаївської обласної ради; представники зарубіжних закладів вищої освіти Німеччини, Польщі, Боснії та Герцеговини, Румунії, Сербії, Казахстану, Узбекистану, Киргизстану, Таджикистану, Вірменії, Азербайджану та представники вітчизняних і зарубіжних селекційних центрів. Також на святі були присутні давні друзі університету – представники науково-дослідних установ, зокрема Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення, Інститут рослинництва імені В.Я. Юр’єва Національної академії аграрних наук України, Інститут зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України.

Міжнародний день поля Миколаївського національного аграрного університету – це також платформа для демонстрації можливостей вітчизняної та зарубіжної сільськогосподарської техніки. Так, на інноваційному полігоні з трансферу сучасних технологій представлено понад 10-ти компаній сільськогосподарської техніки, з-поміж яких: Товариство з обмеженою відповідальністю «Сумісне підприємство» «Південна аграрно-експортна компанія»; Товариство з обмеженою відповідальністю «Лозівські машини»; Товариство з обмеженою відповідальністю «Агроспейс»; Товариство з обмеженою відповідальністю «Полетехніка»;  Товариство з обмеженою відповідальністю «Техноторг»; Товариство з обмеженою відповідальністю «Ландтех»; Компанія «Kuhn»; Товариство з обмеженою відповідальністю «Аграрленд» та інші.

Надалі усіх бажаючих було запрошено до огляду демонстраційних посівів зернових культур вітчизняної та зарубіжної селекції, презентації сільськогосподарської техніки вітчизняних та іноземних компаній, та інноваційних технологій вирощування зернових культур. Такий огляд є чудовою можливістю ознайомлення із перспективними сортами зернових культур та умовами їхнього вирощування.




















Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget