Виконання рішень вченої ради МНАУ

На факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології виконується рішення вченої ради МНАУ, щодо викладання науковцями інших ЗВО, наукових установ чи фахівців із виробництва лекційних і лабораторно-практичних занять для здобувачів вищої освіти МНАУ. Цього разу організувала таку зустріч кафедра генетики, годівлі тварин та біотехнології.
12 травня 2021 року для магістрів освітньої спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та бакалаврів освітньої спеціальності 212-«Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» провів лекційні заняття відомий вчений, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН України, головний науковий співробітник, фахівець у галузі свинарства – Рибалко Валентин Павлович.  Зустріч відбулася у форматі дисциплін «Годівля тварин і технологія кормів», яку викладає кандидат с.-г наук, доцент О.О. Кравченко, та «Генетика у ветеринарній медицині та основи розведення тварин» яку викладає доктор с.-г наук, професор М.І. Гиль.
Валентин Павлович розповів про стан і перспективи розвитку галузі свинарства в Україні. Упродовж своїх виступів вчений охарактеризував стан та прогноз виробництва свинини в Україні, а також зауважив, що висока багатоплідність свиноматок і отримання добре розвинутих поросят можливе лише в умовах повноцінної годівлі, акцентував увагу на сучасних молекулярно-генетичних та біотехнологічних прийомах які використовуються у свинарстві. Підбиваючи підсумок своєї вкрай важливої і необхідної лекції професор наголосив на тому, що саме здобувачам вищої освіти передує запровадження інтенсивно-технологічних рішень задля перспективного розвитку свинарства в Україні!
Висловлюємо щиру подяку академіку В.П. Рибалкові за цікаву та корисну лекцію.






Доцент кафедри ГГТБ О.І. Каратєєва

 

факультет ТВППТСБ,кафедра ГГТБ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget