Проведення практичних занять на колекційних розсадниках МНАУ

Колекційні розсадники Миколаївського національного аграрного університету та філії ТОВ «Мколаївзеленгосп» стали основною базою в період адаптивного карантину для потреб навчального процесу з дисциплін «Рослинництво», «Технічні культури», «Декоративне садівництво та квітникарство» та «Декоративна дендрологія та квітникарство». Нині у них висаджено більше 150 видів рослин та систематично поповнюються асортиментом зернових, технічних, зернобобових, кормових, енергетичних, декоративних  та інтродукованих рослин із різних регіонів України. Досить цікавою і багатою за видовим складом є колекція лікарських рослин, частина їх видів досить декоративні і з успіхом використовуються в озелененні різноманітних об’єктів садово-паркового господарства.
 Специфікою підготовки фахівців за спеціальністю «Агрономія» є проведення занять в умовах, наближених до поля. Під час проведення практичних занять студенти мають можливість спостерігати за ростом, розвитком та формуванням врожаю сільськогосподарських культур.
Також вони мають надзвичайну наукову цінність і перспективність, яка й нині необхідна  для оволодіння майбутньою професійною діяльністю випускників, проведення наукових досліджень викладачами, аспірантами, докторантами та невід’ємною базою розмноження і розповсюдження нових перспективних видів рослин у регіоні.








факультет агротехнологій,кафедра рослинництва

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget