ПРОБЛЕМИ ПІДГОТОВКИ І АКРЕДИТАЦІЇ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИХ ПРОГРАМ МОЛОДШОГО БАКАЛАВРА

У стратегії Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти до 2022 р. відзначено, що «Забезпечення якості вищої освіти є вимогою сучасності, ключовим принципом Болонської декларації та незаперечним пріоритетом для академічної спільноти і державної освітньої політики країн Європи та інших розвиненихкраїн світу». Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти формує вимоги до системи забезпечення якості вищої освіти, аналізує якість освітньої діяльності закладів вищої освіти; проводить інституційну акредитацію. Акредитація закладів вищої освіти вимагає максимальної інформативності з боку Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Одним із шляхів  комунікації є проведений 13 травня 2021 р. вебінар на тему «Проблеми підготовки і акредитації освітньо-професійних програм молодшого бакалавра», в якому взяли участь більше 100 представників закладів вищої освіти України, серед яких голова методичної комісії факультету  ТВППТСБ, доцент кафедри птахівництва, якості та безпечності продукції О.О. Стародубець.
Відповідно до Розділу II, п.3. Статті 5. «Рівні та ступені вищої освіти» Закону України про вищу освіту (2014 р.) «Молодший бакалавр»–  це освітній або освітньо-професійний ступінь, що здобувається на початковому рівні (короткому циклі) вищої освіти і присуджується закладом вищої освіти у результаті успішного виконання здобувачем вищої освіти освітньої програми, обсяг якої становить 120 кредитів ЄКТС. Впродовж вебінару про особливості освітнього рівня молодшого бакалавра розповів О. Шаров; щодо застосування критеріїв, за якими оцінюється акредитації ОП повідомила О. Єременко; як проходить процедура акредитації ОП доповіла Г. Денискіна; велику увагу забезпеченню академічної доброчесності в освітньому процесі приділено у виступі І. Назарова.
Проведений вебінар, в якому було окреслено актуальні питання акредитації освітньо-професійних програм, дасть можливість факультету ТВППТСБ ретельніше підготуватися до майбутньої акредитації СВО «Молодший бакалавр» ОС 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», ОС 162 «Біотехнології та біоінженерія»,ОС 181 «Харчові технології» та ОС 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».





Кафедра птахівництва, якості та безпечності продукції


 

факультет ТВППТСБ,кафедра ПЯБП

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget