Участь здобувачів освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування» у вебінарі «Курсова робота без академічного плагіату»

 Академічна доброчесність є повагою до інтелектуальної власності

Плагіат — це привласнення авторства на чужий твір або на чуже відкриття, винахід чи раціоналізаторську пропозицію, а також використання у своїх працях чужого твору без посилання на автора. Проблема плагіату виникла у контексті розширення інформаційного простору, але за умови дотримання норм і принципів академічної доброчесності такої проблеми можна позбутися. Головне – знати як і володіти можливостями різних систем перевірки робіт. 

Здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування» МНАУ володіють колом знань щодо поняття та виявлення плагіату, поняття оригінальності тексту, академічної доброчесності, способів оформлення тесту з метою недопущення плагіату тощо. Такі знання вони здобули під час безпосереднього вивчення освітніх компонент, роботи у наукових гуртках, індивідуального спілкування із кураторами та науковими керівниками, здобуття неформальної освіти. Разом з тим, у процесі навчання виникають питання, які потребують розширення таких знань та володіння останніми новинами щодо антиплагіату. Так, 19 квітня відбувся вебінар «Курсова робота без академічного плагіату – нові можливості системи StrikePlagiarism.com», організований за підтримки Національного агентства із забезпечення якості вищої світи, у якому взяли участь здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування». Спікери вебінару –  Валентина Візнюк (ПДПУ ІМ. К.Д. Ушинського) і Алі Тахмазов (Plagiat.pl) розкрили особливості процесу написання курсової роботи та її значення в освітньому процесі, наголосили на Soft skills у процесі виконання курсової роботи, зазначили види плагіату та види порушень академічної доброчесності, виокремили шляхи та способи недопущення плагіату та дотримання академічної доброчесності. Особливо актуальними стали питання значення технічної перевірки курсової роботи на наявність ознак академічного плагіату для забезпечення політики доброчесності; інтеграції з базою даних УкрІНТЕІ системи StrikePlagiarism.com; питання індивідуальної перевірки в науковій базі RefBooks.

Вебінар був цікавим, практичним і змістовним. Всі здобуття знання здобувачі обов’язково використають на практиці, адже словами спікерів вебінару «університет є поєднанням освіти, науки і культури».












Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget