Цифрова грамотність: в ногу з часом!

Світ цифрових технологій — це не лише новий логічний етап розвитку технологічної сфери людства, а й усієї існуючої правової та соціально-політичної реальності. За підтримки Міністерства цифрової трансформації України створено Національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта». Метою проєкту є надання цифрових знань і навичок різним категоріям населення України, зокрема й здобувачам вищої освіти. 

Здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування» під час вивчення дисципліни «Інформаційні системи і технології в бюджетній і соціальній сфері» опановують тему «Особливості застосування інформаційних технологій в соціальній роботі». У контексті вивчення функціональних можливостей Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Портал Дія» та засвоєння матеріалу лекційного й практичного занять, здобувачам запропоновано було пройти Національний тест цифрової грамотності. Тест містить такі основні напрями: основи комп’ютерної грамотності; інформаційна та медіаграмотність; вміння працювати з даними; створення цифрового контенту; комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві; безпека у цифровому середовищі; вирішення технічних проблем; навчання впродовж життя у цифровому суспільстві. По закінченню тестування кожен здобувач отримав електронний сертифікат з результатами, який можна додати до резюме під час влаштування на роботу, та накреслив собі основні напрями подальшого саморозвитку, зокрема й в межах неформальної освіти. Відповідно, кандидат економічних наук, доцент Сирцева Світлана Володимирівна в продовження вивчення дисципліни запропонувала здобувачам прослухати курс цифрової грамотності державних службовців.

Не зупиняймося, адже здобувачі та випускники Миколаївського національного аграрного університету мають ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в навчанні та роботі, в професійному та особистісному розвитку!






Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget