Участь у міжнародному веб-семінарі викладачів кафедри іноземних мов

У рамках міжнародного співробітництва та обміну досвідом 21.04.21 в.о. завкафедри іноземних мов Тішечкіна К.В., доценти Ганніченко Т.А. та Саламатіна О.О., старший викладач Пономаренко Н.Г. та викладач Ігнатенко Ж.В. взяли участь у міжнародному веб-семінарі  «Моделі докторських шкіл у польських університетах - перший досвід реформування» організованого Варшавською Політехнікою (Польща) за участі Фундації польських ректорів (проф. Єжи Возніцький, Лідер проекту, проф. Аркадіуш Менжик, Президент Конференції ректорів академічних шкіл Польщі, Войцех Дзєдзіц, Заступник Директора Департаменту міжнародної співпраці Міністерства освіти і науки Польщі) та проф. Леоніда Губерського, Президента Спілки ректорів ВНЗ України.  

Під час семінару польські вчені з різних університетів розглянули зміну підходів і моделі підготовки докторів філософії на підставі Закону про вищу освіту і науку, організаційно-управлінські моделі докторських шкіл у Польщі – результати аналізу статутів та регламентів докторських шкіл. Новий закон змінив систему управління та фінансування, форму підготовки докторів філософії у докторських школах та систему присудження наукових ступенів, кардинальні зміни відбуваються у системі оцінювання якості - освіти, докторських шкіл, наукової діяльності, у якій також велику роль відіграють публікації у науково-метричних базах, але також інші критерії. Істотно зменшено кількість галузей наук та наукових дисциплін (спеціальностей). Створено ширші можливості для федералізації суб'єктів системи вищої освіти і науки.

Учасниками семінару було взято участь у панельній дискусії щодо організаційно-управлінських моделей докторських шкіл у Польщі, надано відповіді на деякі питання учасників вебінару. Проте через ліміт часу онлайн-заходу можливості дискусії були дещо обмеженими. Загалом вчені з України могли ознайомитися з польською моделлю підготовки докторів філософії, виділити спільні моменти й проблеми, зокрема недостатнє фінансування галузі науки. Викладачі кафедри іноземних мов МНАУ завжди з цікавістю сприймають будь-які міжнародні заходи, беруть участь у різноманітних міжнародних тренінгах та конференціях і цей вебінар став цінним джерелом педагогічного досвіду. 









Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget