Неформальна освіта: важливість у сучасному освітньому процесі


Загальносвітовою тенденція сьогодення є рух до зближення та взаємодоповнення формальної та неформальної освіти замість конкуренції між ними. Основні засади визнання результатів навчання здобувачів університету, що здобуті у неформальній освіті, сформульовані у Положенні про порядок перезарахування результатів навчання у Миколаївському НАУ. Науково-педагогічні працівники кафедри обліку і оподаткування впевнені, що неформальна освіта здобувачів може бути полігоном для випробування, закріплення та удосконалення набутих знань і вмінь. Раціональне застосування неформальної освіти є корисним для здобувачів вищої освіти, оскільки тут виникає можливість самовдосконалення та виховання самооцінки; розвиток громадянських навичок; оптимальне поєднання свободи і відповідальності; можливість самостійного вибору часу, місця, тривалості навчання. 

Під час чергового локдауну у рамках такої неформальної освіти  з дисципліни «Фінансовий облік» здобувачі вищої освіти третього курсу освітньої програми «Облік і оподаткування» взяли участь у відеотренінгу «Що треба знати бухгалтеру про облік та оцінку біологічних активів», що відбувся на майданчику Цифрового видавництва «MCFR». Під час відеотренінгу здобувачі поглибили свої знання і навички з обліку біологічних активів, а саме методів оцінки біологічних активів, розрахунку справедливої вартості, особливостей обліку у рослинництві та тваринництві, а також закриття звітного періоду. 

По закінченню маємо годину гарного спілкування, практичний погляд на особливості обліку біологічних активів з боку спікера, закріплення здобутих знань та розширення професійних навичок. А також, як справжній бухгалтер, маємо на руках документ, що підтверджує здійснення операції – сертифікат. 

На останок зазначимо, що майже не єдиним мінусом неформальної освіти зазначають те, що її результати не завжди враховуються під час оцінювання, а здобувачі не завжди є поінформованими про те, де і як можна обрати цікаву та важливу для себе тематику. Може й так, але не на обліково-фінансовому факультеті. Участь у заходах з неформальної освіти вже не перший рік оцінюється з усіх дисциплін освітньої програми «Облік і оподаткування», а коло таких заходів постійно оновлюється на сторінках Moodle та у соціальних групових мережах. Вибір є, бажання є, участь є, а отже є результат!







Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget