Участь фінансистів у семінарі-дискусії «Винахідництво в Україні: реалії та перспективи розвитку»

27 квітня 2021 року  у межах роботи клубу молодих і креативних «Територія Науки» у форматі онлайн-зустрічі відбувся семінар-дискусія «Винахідництво в Україні: реалії та перспективи розвитку», в якій взяли участь здобувачі вищої освіти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Миколаївського національного аграрного університету.
Такий захід організовано Миколаївською обласною універсальною науковою бібліотекою з метою стимулювання молодого покоління до винахідництва.
Під час зустрічі  учасники заходу мали можливість  обговорити актуальні питання щодо захисту інтелектуальних прав в Україні,  заслухати інформацію про особливості отримання грантів для реалізації власних стартапів (доповідач –В.П. Довгий, патентний повірений України), ознайомитися з інформацією про винаходи та інновації українських вчених у галузі науки і техніки  за 2019-2020 роки та особистим досвідом винахідництва запрошених доповідачів (асистента кафедри  тракторів та сільськогосподарських машин, експлуатації і технічного сервісу Миколаївського національного аграрного університету О.В. Зубєхіної-Хайят, здобувача  вищої освіти Чорноморського національного університету ім. Петра Могили С.Овчара). Окрему увагу було приділено необхідності своєчасної реєстрації та забезпеченню правової охорони власних розробок і винаходів шляхом подання заявок на винахід та корисну модель до Укрпатенту й отримання відповідних державних свідоцтв.
Поради, які були надані  спікерами семінару, сприятимуть активізації науково-дослідної діяльності серед здобувачів МНАУ, а нові знання відкриють  нові можливості креативному поколінню молодих  науковців!








обліково-фінансовий факультет,кафедра фінансів

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget