Участь у Всеукраїнській науково-практичній онлайн-конференції на тему «Зрошення – вагома складова сталого розвитку аграрного сектора в Україні»

25 березня 2021 року ректор Миколаївського національного  аграрного університету акад. В.С. Шебанін  та декан факультету агротехнологій доц. А.В. Дробітько взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній онлайн-конференції на тему «Зрошення – вагома складова сталого розвитку аграрного сектора в Україні», проведену на базі Інституту зрошуваного землеробства НААН.
Даний захід присвячено до 100-річчя від дня народження видатного вченого у галузі зрошуваного землеробства - СОБКА ОЛЕКСАНДРА ОЛЕКСІЙОВИЧА, доктора сільськогосподарських наук, професора, член-кореспондента Національної академії аграрних наук України, заслуженого агронома України, лауреата Державної премії України.
Тематичними напрямами конференції були:
•    вагомий внесок вчених і виробників у розвиток зрошення і зрошуваного землеробства в Україні;
•    державна політика у реформуванні системи управління водними ресурсами та водогосподарсько-меліоративним комплексом;
•    інноваційні технології вирощування сільськогосподарських культур, їх зрошення та адаптація до регіональних змін клімату;
•    селекція і насінництво для зрошуваного землеробства;
•    напрям збереження родючості зрошуваних ґрунтів, боротьба з деградацією земель та опустелюванням;
•    модернізація зрошувальних систем та інженерної інфраструктури, використання інноваційних способів поливу та дощувальної техніки;
•    екологічне збалансування та економічне обґрунтування розвитку систем землеробства на зрошуваних землях.
Директор Інституту зрошуваного землеробства  академік Раїса Вожегова ознайомила учасників конференції з біографією О.О. Собка та науковими здобутками.
На пленарному засіданні конференції виступили віцепрезидент НААН, академік Микола Роїк, академік В’ячеслав Шебанін, академік Михайло Ромащенко, директор Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської ОДА, науковці Інституту зрошуваного землеробства, представники наукових і державних установ, закладів вищої освіти та компаній. До конференції долучилися доньки Олександра Олексійовича Тетяна та Людмила, які поділилися приємними спогадами про свого батька. 



























 

факультет агротехнологій

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget