Сучасні тенденції у розвитку освіти: досвід та результати впровадження у закладах вищої освіти

 

Науково-педагогічні працівники обліково-фінансового факультету взяли участь у спільному форумі «Досконалість викладання і навчання у вищій освіті». Форум проводиться за підтримки Британської ради.
Британська Рада в Україні у партнерстві з Інститутом вищої освіти НАПН України, Advance HE (Велика Британія) та за підтримки Міністерства освіти і науки України і Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти впроваджує Програму вдосконалення викладання у вищій освіті України з 2019 року. Основною метою програми є підвищення якості вищої освіти України шляхом розвитку інституційної спроможності університетів України щодо вдосконалення викладання і навчання. Впродовж першого року у Програмі взяли участь представники 10 закладів вищої освіти України. Протягом трьох років (2020-2022 рр.) у Програмі візьмуть участь 30 закладів вищої освіти.
У перший день проведення форуму запрошені гості та учасники панельних дискусій поділилися власним досвідом щодо вдосконалення викладання та навчання в Україні та Великій Британії. Основні питання першого дня форуму включали: досконалість викладання – досвід Великої Британії; професійний розвиток викладача університету – ключові гравці; трансформація викладання: виклики та можливості.
Обумовлено потребу результативної співпраці усіх учасників освітнього процесу, результативної взаємодії.
Британська Рада в Україні:
«Ми будуємо зв’язки, порозуміння й довіру між людьми в Україні та Великій Британії через мистецтво й культуру, розвиток суспільства, освіту й англійську мову.
Ми працюємо у двох напрямках: безпосередньо з особистостями для змін у їхніх життях, із урядами та партнерами задля більшого й тривалішого впливу на користь мільйонів людей по всьому світу.
Ми надаємо українцям освітні можливості з вивчення англійської мови для особистого й професійного розвитку та проводимо іспити та екзамени з англійської мови.
За напрямом «Вища освіта» ми розбудовуємо зв’язки між секторами вищої освіти в Україні та Великій Британії в таких галузях, як вдосконалення викладання і навчання, забезпечення якості вищої освіти та інтернаціоналізація. Ми розвиваємо лідерський потенціал в університетах і підтримуємо студентське самоврядування. Ми співпрацюємо з понад 80 університетами України в рамках різних програм».
Партнер проведення заходу – Advance HE – це глобальна неприбуткова благодійна організація з головним офісом у Великій Британії, яка є експертом у галузі управління, розвитку лідерських якостей, вдосконалення викладання та навчання, а також у питаннях рівності, різноманітності та інклюзії. Організація співпрацює з урядами, галузевими агентствами та низкою закладів вищої освіти у всьому світі, щоб забезпечити стале вдосконалення сектору, ділитися найкращими світовими практиками та будувати міжнародні мережі. Advance HE було створено у березні 2018 року у результаті злиття агенцій: Академія вищої освіти (HigherEducationAcademy), Фундація лідерства для вищої освіти (LeadershipFoundationforHigherEducation) та Орган забезпечення рівності (EqualityChallenge Unit).
На другий день Форуму заплановано проведення дискусій.
Розгляд питання щодо ефективної взаємодії між учасниками освітнього процесу – викладач та здобувач.
Бажаємо усім учасникам плідної співпраці та результативного партнерства.








Деканат обліково-фінансового факультету

 

обліково-фінансовий факультет

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget