КОНФЕРЕНЦІЯ ГЕНЕТИЧНОЇ КОМПАНІЇ TOPIGS NORSVIN "ВИХОДЯЧИ ЗА МЕЖІ"

27 січня 2021 року на платформі Zoom відбулася конференція генетичної компанії №1 Topigs Norsvin "Виходячи за межі". Модератором конференції був експерт Центру підвищення ефективності в тваринництві Владислав Качмар.
У конференції взяли участь фахівці і власники провідних свинарських господарств України та Данії та доцент кафедри птахівництва, якості та безпечності продукції О.О. Стародубець, який проводить наукову роботу у галузі свинарства та надає консультативну допомогу фермерським господарствам Миколаївщини та інших регіонів країни.
Було розглянуто важливі питання, що стосуються пропозицій компанії Topigs Norsvin щодо розкриття максимального потенціалу українського свинарства. Провідні данські фахівці представили результати роботи на власних свинофермах, а представники компанії надали характеристику нових генотипів свиней, зокрема: найпопулярніша свинка у світі TN70 має 15-18 робочих сосків та народжує 15-17 живих поросят масою 1,4-1,5 кг.
Запропоновано кнури синтетичної лінії на основі великої білої породи TN Tempo, чистопорідні дюрки TN Talent, Norsvin Duroc для виробників, націлених на низькі виробничі витрати у поєднанні з якістю свинини, що підходить для торгових марок та якісних експортних ринків.
Представники фірми наголосили на високому ступені підготовки та оцінки якості тварин перед реалізацією, що забезпечується сучасними методами діагностики, зокрема, МРТ-діагностика.
Генетика Topigs Norsvin допомагає знизити собівартість виробництва свинини за рахунок додаткових 5 поросят на опорос, зменшення терміну відгодівлі до 154 днів, низької конверсії корму – 2,1-2,4 кг.
Впевнені, що проведена конференція дасть поштовх для налагодження тісної співпраці виробників продукції свинарства із провідними генетичними компаніями світу.






 

 

Кафедра птахівництва, якості та безпечності продукції.

факультет ТВППТСБ,кафедра ПЯБП

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget