Про поточні результати роботи та напрями покращення науково-дослідної роботи факультету ТВППТСБ

В умовах сучасного суспільного життя все більшого значення набуває залучення молоді до науково-дослідної роботи. 

Особливість науково-дослідної роботи, головним чином полягає в тому, що це дозволяє поглибити і розширити фахові знання студентів, навчити їх діалектичним методам пізнання, самостійно і творчо здобувати фахові знання; цей вид діяльності сприяє розвитку у студентів власної ініціативи, спонукає їх знайомитись із спеціальною науковою літературою, світовими досягненнями в галузі своєї фахової діяльності, навчає системно вирішувати проблеми. Тому науково-дослідна робота студентів повинна бути невід’ємним елементом навчання у закладі вищої освіти.

Взагалі до науково-дослідної роботи студентів факультету ТВППТСБ залучаємо з перших курсів навчання у закладі. Початкові «кроки» науково-дослідної роботи спрямовуються на: поглиблене вивчення спеціальної літератури з питань, що цікавлять студента; вироблення вміння визначати актуальність того чи іншого питання для подальшого розвитку теорії і практики; познайомити студента з методами визначення рівня новизни, наукової оригінальності питання, що ставиться до вивчення; навчити студента професійно грамотно розробляти методику і схему проведення досліду. Все це підвищує зацікавленість здобувачів вищої освіти до вичення своєї спеціальності, виробляє творче відношення до навчання та потяг до науково-пошукової роботи.

Науково-дослідна робота вимагає від студента настирливості, організованості, твердої волі, працьовитості і високої культури праці.

Здобувачі вищої освіти (студенти, аспіранти, докторанти) факультету приймають участь у виконанні наукових досліджень за госпдоговірними та ініціативними тематиками на базі ННПЦ Миколаївського НАУ (ННВ перепелина ферма, ННВ кролеферма, ННВ бджолина пасіка ІПО МНАУ та базові ННВ господарства Новобузького та Мигійського коледжів – ферма великої рогатої худоби та свиней), а також інших господарств області.

Разом з науковими керівниками аспірантами факультету ТВППТСБ виконуються 4 наукових дослідження за рахунок коштів загального фонду державного бюджету, також активною є участь молодих науковців у конференціях, «Start up» та інших заходах. Аспіранти і магістранти, молоді кандидати наук приймають участь в обласному конкурсі робіт молодих вчених Миколаївської області (аграрні та природничі науки).

Здобувачі вищої освіти факультету, які мають здібності до науково-дослідної роботи навчаються у 19 наукових гуртках (які в цьому семестрі мають зазнати трансформацію через розширення освітньої діяльності факультету), традиційно беруть участь у Всеукраїнських студентських олімпіадах та готують роботи на Всеукраїнські конкурси студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей, Міжнародні конкурси студентських наукових робіт в Миколаївському НАУ «Аграрні науки та продовольство», Одеському НАХТ “Black Sea Science”, Кременчуцькому НУ імені Михайла Остроградського Міністерства освіти і науки України, беруть участь у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, конкурсі стипендіальної програми «Завтра UA». 

Незважаючи на відпустку та зимові канікули, наукова робота триває у дистанційному режимі. Бажаємо нашим здобувачам та їх науковим керівникам успішної участі в конкурсах та перемог!

Заст. декана з НДР факультету ТВППТСБ 

к.с.-г.н., доцент Кравченко О.О.



Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget