Навчальний посібник «Основи агрономічної хімії»

У грудні 2020 року було опубліковано навчальний посібник «Основи агрономічної хімії». Його автор  завідувач кафедри ґрунтознавства та агрохімії факультету агротехнологій доктор сільськогосподарських наук, професор С.Г. Чорний.
У посібнику розглянуто широке коло питань агрономічної хімії, зокрема, теоретичні основи живлення рослин, визначені головні характеристики органічних і мінеральних добрив, хімічних меліорантів та мікробіологічних препаратів. Посібник висвітлює сучасні досягнення агрономічної науки щодо оптимізації параметрів родючості ґрунту, системи застосування добрив під час вирощування окремих сільськогосподарських культур тощо. Розглянуто екологічні аспекти агрохімії. У посібнику розглянуті також деякі регіональні особливості використання мінеральних та органічних добрив та удобрення певних культур, яких немає в базових підручниках із агрохімії, рекомендованих МОН України. Одночасно визначені сучасні тенденції щодо впровадження у виробництво комплексних та мікродобрив.
Посібник надруковано за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва та рекомендований для використання в осівтньому процесі здобувачам вищої освіти спеціальності 201 «Агрономія». До того ж цей навчальний посібник буде цікавим і корисним менеджерам різного рівня, які приймають управлінські рішення, які пов’язані з удобренням сільськогосподарських культур.


факультет агротехнологій,кафедра ґрунтознавства та агрохімії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget