Консультативно-дорадча діяльність кафедри птахівництва, якості та безпечності продукції

Дорадча діяльність важлива за нагальної потреби у створенні ефективної системи розповсюдження сільськогосподарських знань та інформації в аграрному секторі економіки України та розвитку інформаційно-консультаційного обслуговування сільськогосподарських товаровиробників і населення. Система дорадництва забезпечує реалізацію інноваційної, наукової, освітньої і соціальної функції, поєднує науку, освіту і агропромислове виробництво, виступає каталізатором науково-технічного прогресу в сільському господарстві, сприяє розповсюдженню нових знань і є необхідною в сучасних соціально-економічнихумовах.
Науково-консультаційні послуги Миколаївського національного аграрного університету мають широкий спектр діяльності відповідно із напрямами. Факультет технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології забезпечує виконання науково-консультаційних послуг з технологій в галузі тваринництва.
Науково-педагогічні працівники кафедри птахівництва, якості та безпечності продукції займають активну позицію щодо надання науково-консультаційних послуг виробникам тваринницької продукції. Значний обсяг робіт виконав кандидат с.-г. наук, доцент О.О.Стародубець – спеціалістам ФГ «Орбіта» Березнегуватського району надано допомогу в організації штучного осіменіння свиней і рекомендації щодо обладнання манежу та виготовлення фантому для мануального способу отримання сперми. Надавалися консультації з питань організації селекційно-племінної роботи та удосконалення технології відтворення поголів’я свиней спеціалістам ФОП «Малаховський В.О.», СВК Агрофірми «Міг-Сервіс-Агро», ФОП «Сагун В.В.» Новоодеського району, СГПП «Техмет-Юг» Вітовського району та багатьом дрібним фермерським господарствам Миколаївської та Херсонської областей.
Доктор с.-г. наук, доцент Г.А.Коцюбенко проводить інформативно-консультаційну роботу у господарствах, що займаються розведенням кролів в екофермах. Так, спеціалістам ФГ «Кириченко Л.А.» Кіровоградської області надано практичну допомогу щодо  ведення селекційно-племінної роботи в господарстві: бонітування і відбір ремонтних крільчих в основне стадо, група, що перевіряється.
Робота в цьому напрямку не зупиняється і буде продовжена у 2021 році.





Кафедра птахівництва, якості та безпечності продукції


факультет ТВППТСБ,кафедра ПЯБП

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget