Участь у Міжнародному «круглому столі» ґрунтознавців

3 грудня 2020 р. завідувач кафедри землеробства, геодезії та землеустрою, доктор с.-г. наук, професор В.В.Гамаюнова, член центральної ради ТОВ ґрунтознавців і агрохіміків України, взяла участь у Міжнародному «круглому столі» ґрунтознавців, присвяченому Всесвітньому Дню Ґрунту 2020 (WorldSoilDay), який започаткував і провів Національний науковий центр «Інститут ґрунтознавства і агрохімії НААН ім. О.Н. Соколовського»
Всесвітній День ґрунту (WorldSoilDay) відзначається згідно з рішенням 68-ої сесії Генеральної асамблеї ООН щорічно 5 грудня, як спосіб зосередження уваги на важливості охорони і раціонального використання ґрунтів та сталого управління ґрунтовими ресурсами. Дату 5 грудня обрано на честь дня народження короля Таїланду, який виявив великий інтерес до проблеми охорони ґрунтів і висловив сподівання, що із заснуванням такого дня життя народів світу стане кращим.
Цьогорічна кампанія проходить під гаслом: «Підтримуйте ґрунт живим, захищайте біорізноманіття ґрунту» і закликає нас зосередити увагу на організмах, що живуть у ґрунті – від крихітних бактерій до рухливих багатоніжок та слизових дощових черв'яків, за участі яких відбуваються процеси, необхідні для збереження життя на Землі.
Під час зустрічі було обговорено наукові й практичні аспекти захисту та відтворення біорізноманіття ґрунтів.
В.В. Гамаюнова також взяла участь в обговоренні сучасних проблем і найбільш актуальних питань у галузі ґрунтознавства.






факультет агротехнологій,кафедра землеробства

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget