Підсумки роботи кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки за 2020 р.

Минає ще один календарний рік, а отже час підводити підсумки. 2020 рік для кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки став роком викликів, досягнень і звершень.
Оголошений у країні загальнонаціональний карантин безумовно позначився на освітньому процесі та організації роботи кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки та не став на перешкоді. Так викладачами кафедри підготовлено три ліцензійні справи: конкурсна пропозиція на участь Миколаївського національного аграрного університету  у конкурсному відборі виконавців державного замовлення на підготовку здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем магістра за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» галузі знань «Публічне управління та адміністрування», для Національного агентства України з питань державної служби (Гончаренко І.В., Ключник А.В., Галунець Н.І. за підтримки деканату факультету менеджменту та акредитаційного відділу); справа на ліцензування початкового рівня (короткий цикл) вищої освіти (молодший бакалавр) Освітня спеціальність 081 «Право» (Прогонюк Л.Ю., Гусенко А.А.); справа на ліцензування початкового рівня (короткий цикл) вищої освіти (молодший бакалавр) Освітня спеціальність 242 «Туризм» (Галунець Н.І., Ключник А.В.); акредитовано у НАДС загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації  «Управління в органах місцевого самоврядування для лідерів громад та депутатів місцевих рад» (Новіков О.Є., Гончаренко І.В., Ключник А.В., Галунець Н.І.). Всі справи успішно ліцензовано та здійснено набір здобувачів вищої освіти.
Маємо здобутки і у науковій роботі. НПП кафедри підготовлено та опубліковано 5 статей у періодичних виданнях, які включено до наукометричної бази Scopus у звітному періоді.
 У 2020 р. під керівництвом викладачів кафедри здобувачі вищої освіти отримали 4 дипломи третього ступеня, 1 – другого ступеня та 1 – першого ступеня на Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт з галузей  знань і спеціальностей.
За ініціативи кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки та активної підтримки керівництва факультету менеджменту й Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України на базі Миколаївського національного аграрного університету у 2019-2020 навчальному році вперше було проведено Всеукраїнський студентський професійний творчий конкурс проєктів «Територіальний розвиток громад в Україні». Всього на розгляд журі надійшло 33 проєкти із 21 закладу вищої освіти.
Викладачі кафедри дотримуються принципу – освіта впродовж життя. Так, у 2020 р. Галунець Н.І., Ключник А.В., Лівандовська О.А. успішно закінчили провідні вузи України і здобули світній ступень магістр зі спеціальностей «Туризм» та «Публічне управління та адміністрування». Федосєєва Г.С. захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук.
Гончаренко І.В., Ключник А.В., Галунець І.В. були активними учасниками американської грантової програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)", яка реалізується Краківським економічним університетом.
Гончаренко І.В. тричі за 2020 р. була членом експертної групи для проведення акредитаційної експертизи за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» у ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», Житомирському національному аграрному університеті, Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.
Відповідально викладачі кафедри (Галунець Н.І., куратор першого курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування», «Економіка»;  Гончаренко І.В., куратор другого курсу спеціальності «Менеджмент»; Гусенко А.А., куратор п’ятого курсу спеціальності «Менеджмент»; Прогонюк Л.Ю., куратор другого курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування») ставляться і до виховної роботи, є надійною опорою для своїх вихованців.
Крім того, викладачі кафедри активно займалися і громадською діяльністю. Так, протягом року Гусенко А.А. здійснювала консультування з правових питань у ГО «Діалог».
У 2020 р. кафедра публічного управління та адміністрування зайняла перше місце у проферентаційній роботі перевиконавши план на 195%. Цим здобуткам завдячуємо підтримці і розумінню з боку ректорату Миколаївського національного аграрного університету та деканату менеджменту.
Напередодні зимових свят, вельмиповажні колеги, прийміть від колективу кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки найщиріші привітання. Бажаємо щасливого і доброго, успішного і світлого року. Хай творча наснага та завзятість не залишають Вас. Нових Вам звершень та успіхів на благо розквіту Миколаївського національного аграрного університету! Здоров'я, миру всім і благополуччя!









факультет менеджменту,кафедра публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget