ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЯ «НАЦІОНАЛЬНИЙ ВИКЛИК: ДЕГРАДАЦІЯ ҐРУНТІВ ЧИ ВІДНОВЛЕННЯ ЇХ РОДЮЧОСТІ?»

10 грудня 2020 р. кафедра ґрунтознавства та агрохімії МНАУ разом з іншими 170 учасниками приєдналися до роботи онлайн-конференції «НАЦІОНАЛЬНИЙ ВИКЛИК: ДЕГРАДАЦІЯ ҐРУНТІВ ЧИ ВІДНОВЛЕННЯ ЇХ РОДЮЧОСТІ?», присвяченої Всесвітньому дню ґрунту. В обговоренні взяли участь голова правління ГС «Global 100% RE Ukraine», заступник Голови правління МХП Олександр Домбровський, Президент Громадської спілки «Органічна Україна» Олена Березовська, народний депутат України Микола Кучер, менеджер Програми Європейського банку реконструкції та розвитку «Україна: Сталі інновації у ланцюжку створення вартості в біоенергетиці» Кирил Томляк.
У виступах було визначено, що для України земля є одним із основних національних багатств. Україна має унікальний ґрунтовий покрив – більше ніж 60 % її площі зайнято чорноземними ґрунтами, які за характеристиками не мають собі рівних. Завдяки великому ресурсному потенціалу природної родючості чорноземів Україна займає провідні позиції у світовому агроекспорті. Проте стан ґрунтів потребує покращення, а відновлення їх родючості – державницького підходу. Адже протягом останніх років домінувала незбалансована дефіцитна система землеробства. Зберігати й надалі такий підхід до родючості неприпустимо. Майбутній стан ґрунтів України, як і продовольча безпека та експортний потенціал – це національний виклик. Тільки в межах «сталого партнерства» можна запровадити стале сільське господарство.
Україна разом з усією Європою готова дбати про довкілля. Ми за стале партнерство разом з усім світом та протидію змінам клімату. Важливо, що український бізнес готовий дбати про наші українські ґрунти. Тому наступним конкретним кроком буде розробка та затвердження Національної програми України з відновлення родючості ґрунтів.




агротехнологій,кафедра ґрунтознавства та агрохімії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget