Міжнародна Zoom-конференція «Національний медовий форум «Золота пасіка 4.0»

9 грудня 2020 року, на базі кафедри технології виробництва продукції тваринництва факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету, за неоціненої допомоги заступника декана факультету з навчальної роботи Р.О. Трибрата, було взято участь у Міжнародній Zoom-конференції «Національний медовий форум «Золота пасіка 4.0». Конференцію було організовано Торгово-промисловою палатою України, Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP за участю членів Спілки пасічників Миколаївської області та викладачів кафедри ТВПТ.
    На форумі було представлено доповіді на такі теми:
•    Криза, як час можливостей: що зроблено у галузі з минулого року Модератори: Олег Юхновський, голова комітету підприємців АПК при ТПП України. Дмитро Ніколаєв, керівник Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва.
•    Ситуація на ринку: погляд з урядових кабінетів та представників медового бізнесу. Останні досягнення у роботі з підтримки галузі державою. Законодавчі ініціативи та новації у сфері виробництва та реалізації меду, тощо. Владислава Магалецька, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів. Микола Мороз, генеральний директор директорату агропромислового розвитку Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Андрій Кравченко, заступник директора департаменту – начальник управління тваринництва та племінної справи Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Володимир Стретович, президент «Спілка пасічників України».
•    Український та світовий ринки меду, розвиток національного експортного бренду Ukrainian Honey: Keep true Анна Бурка, Національний консультант ФАО.
•    Як переживають кризу бджолярі світу? Ліонель Бурон, керуючий партнер Thomas Apiculture (Франція).
•    Медовий бізнес у правовому полі: оператор ринку. Олександр Брильов, адвокат, партнер юридичної компанії «Legal Partner».
•    Панельна дискусія. медовий бізнес в умовах COVID-19 Модератор: Дмитро Кушнір, співвласник ТМ Медові Брати, засновник Imexburo, національний експерт проєкту ЄС Географічні зазначення в Україні.
•    Нові правила маркування меду у Європі. Виклики та можливості для українського меду. Ліонель Бурон, керуючий партнер Thomas Apiculture (Франція).
•    Діяльність об’єднань бджолярів в умовах пандемії. Олег Калінін, власник ТМ Медова Фабрика (м. Миколаїв), VCD Спеціаліст фонду Ласка UHBDP.
•    Виведення на ринок продукту з високою доданою вартістю в умовах кризи. Сергій Липко, власник ТОВ «Медовий Спас» та ТМ «Сікера».
•    Сучасні інформаційні системи для бджолярів. Дмитро Музика, власник сімейної пасіки «Бджоляна».
•    Об’єднання бджолярів для вирішення спільних проблем у бджільництві та медоварінні. Володимир Дмитрук, власник компанії «Українські Медовари».
•    Торгівля продукцією бджільництва онлайн, споживацькі тренди та вимоги маркетплейсів. Представник компанії «Розетка».
•    Робота тематичного Кабінету з Анне Дальмон, доктор наук, інженер-дослідник Французького національного інституту сільського господарства, продовольства та навколишнього середовища: «Вплив вірусних захворювань та неонікотиноїдів на поведінку і скорочення життєдіяльності медоносних бджіл».
•    Панельна дискусія глобальні кліматичні зміни: нова реальність для бджільництва. Модератор: Леонора Адамчук, Національний університет біоресурсів і природокористування України, голова правління ГО «Фундація жінок пасічниць».
•    Вплив клімату та господарювання в Україні на кормові ресурси бджільництва Діна Лісогурська, к.с.-г.н., доцент, Поліський національний університет
•    Чи можуть віруси медоносних бджіл впливати на глобальні зміни клімату? Анне Дальмон, доктор наук, інженер-дослідник Французького національного інституту сільського господарства, продовольства та навколишнього середовища
•    Нові підходи до оцінювання якості монофлорного соняшникового меду. Людмила Лазарєва, к.с.-г.н., завідувач лабораторії методів оцінки якості та безпечності продуктів бджільництва, ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича»
•    Вплив змін клімату на особливості селекції місцевих популяцій бджіл. Іван Доскоч, голова ГО «Об’єднання маткарів України», науковий співробітник ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича»
•    Послуги запилення, як альтернатива медово-товарній пасіці. Леонора Адамчук, к.с.-г.н., доцент, НУБіП України, голова ГО «Фундація жінок пасічниць»
•    Епізоотична ситуація щодо основних паразитарних захворювань бджіл по регіонах України. Олена Сіренко, к.вет.н., завідувачка сектором вивчення хвороб бджіл, ННЦ «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини»
•    Зміна клімату, як один із ймовірних факторів виникнення ССD в Україні. Катерина Прилипко, Національний науковий центр «Інститут біології і медицини», Київський національний університет імені Тараса Шевченка









Заст. декана з НР факультету доц. Р.О. Трибрат
Заст. декана з НДР факультету доц. О.О. Кравченко
Доцент кафедри ТВПТ, В.Д. Іванова
Старший викладач кафедри ТВПТ, О.І. Ващенко
Голова СПаМО, А.В. Галдін


факультет ТВППТСБ,кафедра ТВПТ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget