Будьмо толерантними!

16 листопада за ініціативи ЮНЕСКО відмічається Міжнародний день толерантності. Кафедрою економічної теорії і суспільних наук у цей день традиційно проводиться круглий стіл, в якому беруть участь науково-педагогічні працівники, аспіранти, здобувачі вищої освіти.

З огляду на карантинні обмеження, цьогорічний круглий стіл було проведено в дистанційному режимі.

Завкафедри професор Ханстантинов В.О. підготував доповідь на тему: «Толерантність як риса корпоративної культури університетської спільноти»,

доцент Веліховська А.Б., старщий викладач Курепін В.М. у доповіді   «Формування толерантності майбутніх інженерів-енергетиків у процесі викладання дисциплін соціально-гуманітарного спрямування» повідомили про результати соціологічного опитування з культури толерантності серед студентів університету. Кандидат філософських наук Марущак О.В.  у своїй доповіді звернув увагу на розробку етичних засад як загальнокультурної основи функціонування сучасного суспільства. Вказані повідомлення було   вирішено подати до матеріалів секції «Глобальні світові виклики, вплив на розвиток суспільства, особистості та пріоритети екологічної освіти» V Міжнародної науково-практичної  інтернет-конференції, яка відбудеться на базі університету з 19 по 20 листопада.

В дискусії, що розгорнулася під час проведення круглого столу, взяли участь доцент Біліченко О.С., який зупинився на ролі громадських організацій у розвитку якостей толерантності; доцент Димитров М.Ф., який поділився думками щодо ролі культурно-масових заходів для протидії негативним етнічним та релігійним стереотипам серед студентської молоді, ст. викладач Шарін О.В., який ознайомив з досвідом приймальної комісії із дотриманням доброзичливості, терпеливості, здатності почути кожного абітурієнта; доцент Лесік І.М. про особливості інклюзивної освіти, здобувач вищої освіти групи Ф 4/1 Павло Коваль зацікавився проблемою  втілення у філософській спадщині минулого питання про поділ життєвого світу людини на публічний і приватний простір і відповідно про толерантне ставлення до несхожих соціальних практик.


Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget