Перше виїзне заняття на пасіку

15.09. 2020 року проведено перше заняття на навчально – науково - виробничої пасіці Миколаївського національного аграрного університету за дисципліною «Основи тваринництва і бджільництва». Практичне  заняття на пасіці проводила Іванова Віра Дмитрівна, доцент кафедри технології виробництва продукції тваринництва. Тема практичного заняття «Вивчення обладнання,   інвентарю та складу бджолиного гнізда. 
Здобувачі вищої освіти ознайомлені з правилами техніки безпеки на пасиці, вимогами  для  розміщення  вуликів на її території. 

Здобувачі вищої освіти передивилися рамки, види стільників в залежності від віку, якості,  визначили,  за якими ознаками проводять браковку стільників. 

Здобувачі  ознайомлені з обладнанням пасіці, інвентарем та його призначенням для утримання та уходу за бджолиними сім’ями, переробки воскосировини, годівлі,  поїлками проти воскової молі та інших захворювань. 

Група (11 здобувачів) була поділена на дві підгрупи (п’ять і шість чоловік) для перегляду бджолиних сімей. Детально вивчено склад бджолиного гнізда у вуликах – лежаках та двокорпусних вуликах. Переглянули матку, відкритий та  печатній розплід, суху і змішану печатку меду, кормові запаси (мед, перга), їх розташування в гнізді.

Визначили візуально види кормів в гнізді та їх кількість. Здобувачі вивчили процес комплектування бджолиних гнізд взимку. 

Після вивчення основних виробничих процесів на пасіці, а це  склад бджолиних гнізд, визначення сили бджолиних сімей, у вуличках, здобувачі надали допомогу бджоляру: вирізали соти, очистили  рамки і помили годівниці. 

На прикінці заняття проведена заключна частина на відповіді питань  здобувачів та обмін думками.

У підготовці практичних занять на пасіці велику допомогу здійснили Ващенко О.І., старший викладач кафедри ТВПТ і лаборант кафедри Антипов Р, здобувач вищої освіти групи Т 4 /1. 





Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget