Виїзне заняття на факультеті агротехнологій

У рамках співпраці з науково-дослідним інститутом «Миколаївська астрономічна обсерваторія» у студентів групи Г 1/1 спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» факультету агртехнологій під керівництвом старшого викладача кафедри землеробства, геодезії та землеустрою О.Ш. Іскакової та асистента кафедри Ю.В. Задорожнього 1 жовтня відбулося виїзне практичне заняття, де студенти мали змогу ознайомитися із музейною експозицією астрометричних телескопів та астрономічного приладдя. В експозиції вказаних приладів та астрономічного приладдя XIX-XX століть представлені: шестидюймовий рефрактор Репсольда-Мерца, вертикальний круг фірми братів Репсольд, пасажний інструмент Фрейберга–Кондратьєва, пасажний інструмент із ломаною трубою, стійка прийому і реєстрації радіосигналів тощо. Також студенти ознайомилися із найбільш сучасними астрономічними приладами, які є у користуванні організації.





Інженер-дослідник В.Ф. Крючковський провів історичний екскурс для студентів. Миколаївська астрономічна обсерваторія заснована у 1821 році і є однією з найстаріших астрономічних установ України та провідною установою у галузі досліджень зірок, тіл Сонячної системи та об´єктів навколоземного простору. Було дуже цікаво та змістовно.


Дякуємо директору НДІ «Миколаївська астрономічна обсерваторія» д. ф-м. н  А.В. Шульзі та його команді за надану можливість поєднання навчання і практики.

факультет агротехнологій, виїзне заняття

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget