Творче співробітництво з науковою установою НААН України

На факультеті ТВППТСБ Миколаївського НАУ останні роки ведуться сумісні дослідження із провідними фахівцями Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН України. Від Миколаївського НАУ в них беруть участь професор кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології, професор, д-р біологічних наук Крамаренко Сергій Сергійович та старший викладач кафедри технології переробки, стандартизації і сертифікації продукції тваринництва, кандидат сільськогосподарських наук Крамаренко Олександр Сергійович. Від ІРГТ імені М.В.Зубця НААН України – головний науковий співробітник відділу генетики та біотехнології тварин, професор, доктор с.-г. наук Копилов Кирило В’ячеславович та старший науковий співробітник відділу генетики та біотехнології тварин, кандидат с.-г. наук, докторант ІРГТ імені М.В.Зубця НААН Шельов Андрій Володимирович.

Основними напрямками досліджень є аналіз генетичного різноманіття та міжпородної структури головних видів сільськогосподарських тварин – великої рогатої худоби, коней, птиці, собак, тощо – із використанням молекулярно-генетичних маркерів (насамперед, мікросателітів ДНК).
За результатами сумісних досліджень, співавторами вже було підготовлено та опубліковано три наукові статті в журналі «AGRISP: Agricultural Science and Practice», що видається Національною академією аграрних наук України та з 2017 року індексується в міжнародній науково-метричній базі «Web of Science Core Collection».

Є надія, що цю співпрацю науково-педагогічних працівників Миколаївського НАУ із вченими провідної наукової установи НААН України в галузі генетики та біотехнології буде продовжено й надалі, а подальші сумісні публікації будуть такими ж змістовними та цікавими для вчених-генетиків України та інших країн.



Заступник декана факультету ТВППТСБ
з НДР, канд. с.-г. наук, доцент Кравченко О.О.


факультет ТВППТСБ, кафедра генетики, кафедра технології переробки, співпраця

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget