Регіональний науково-практичний семінар "Інноваційні методи регуляції відтворної функції тварин"

23 жовтня 2020 року на базі Миколаївського національного аграрного університету відбувся регіональний науково-практичний семінар «ІННОВАЦІЙНІ МЕТОДИ РЕГУЛЯЦІЇ ВІДТВОРНОЇ ФУНКЦІЇ ТВАРИН».
Метою семінару було узагальнення досвіду використання інноваційних методів регуляції відтворної функції, лікування і профілактики акушерсько-гінекологічних захворювань тварин.
Для участі в семінарі запрошувалися науковці науково-дослідних установ НААН України, керівники і зооветспеціалісти господарств, фахівці племінних підприємств, керівники та представники громадськості, науково-педагогічні працівники Миколаївського НАУ та здобувачі вищої освіти.


Учасники конференції обговорили такі питання:
-    Інноваційні методи регуляції відтворення тварин;
-    лікування та профілактика акушерсько-гінекологічної патології у корів і телиць, свиноматок та вівцематок;
-    синхронізація статевої охоти у корів і телиць;
-    використання молекулярно-генетичних маркерів для підвищення рівня відтворювальних ознак у вівчарстві.

Також у роботі семінару взяли активну участь директор СГПП «Техмет-Юг», к.с.-г.н., доцент Галімов Сергій Миколайович, який виступив із доповіддю «Організація відтворення свиней в умовах СГПП «Техмет-Юг» Вітовського району Миколаївської області та технічний спеціаліст компанії «Zоetis», лікар ветеринарної медицини Росляков Костянтин Володимирович із доповіддю «Практичні аспекти та умови створення успішної системи відтворення стада на молочних комплексах».
Учасники семінару були ознайомлені з матеріально-технічною базою факультету ТВППТСБ та умовами підготовки фахівців освітніх рівнів «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук» за такими спеціальностями: 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»; 162 - «Біотехнології та біоінженерія»; 181 - «Харчові технології»; 152 - «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка»; 212 - «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».
За підсумками семінару було узагальнено світовий і вітчизняний досвід з питань регуляції та корекції відтворної функції, лікування і профілактики акушерсько-гінекологічних захворювань тварин.

                                                          Заст. декана з НДР факультету ТВППТСБ, доц. О.О. Кравченко
                                       зав. кафедри зоогігієни та ветеринарії С.П. Кот, д.с.-г.н, доц. В.О. Мельник


факультет ТВППТСБ, кафедра зоогігієни та ветеринарії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget