Видавництво навчального посібника «Страховий менеджмент»

    На сьогодні ефективне функціонування страхового ринку в Україні потребує пошуку інноваційних підходів до управління страховою діяльністю, формування страхових продуктів, впровадження якісно нових методів та механізмів їх реалізації. За цих умов підвищується роль розробки актуальних науково-методичних видань у сфері страхової галузі та проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціалізації «Страхування».
    Так, протягом 2017-2018, 2018-2019 та 2019-2020 навчальних років кафедрою фінансів, банківської справи та страхування обліково-фінансового факультету МНАУ було успішно проведено ІІ тури Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціалізації «Страхування», за результатами якого освічені та ініціативні здобувачі вищої освіти з різних регіонів України мали можливість презентувати власне бачення та інноваційні підходи до ефективного розвитку страхового ринку України. З року в рік зацікавленість щодо участі у Конкурсі зростала і станом на 2019-2020 н.р. кількість учасників становила 90 осіб із 45 закладів вищої освіти України.
    Підтвердженням високого науково-професійного рівня колективу кафедри фінансів, банківської справи та страхування МНАУ є опублікування понад 40 наукових праць зі спеціалізації «Страхування», в т.ч. у виданнях, що індексуються у міжнародних наукометричних базах. Також видано навчальні посібники та колективні монографії, в яких поглиблено теоретико-практичні аспекти розвитку страхової галузі.
    Своєчасною і важливою розробкою в умовах сьогодення є підготовлений колективом авторів кафедри (д-ром екон. наук, проф., зав. кафедри фінансів, банківської справи та страхування Сіренко Н. М., канд. екон. наук, доц. Мельник О. І., канд. екон. наук, доц. Шишпановою Н. О.) навчальний посібник «Страховий менеджмент», який спрямований на формування у здобувачів вищої освіти необхідних знань та навичок щодо реалізації управлінських рішень, що забезпечують раціональне використання потенціалу страхових компаній, гармонізацію фінансових інтересів споживачів страхових послуг, власників і персоналу страхових компаній, посередників та держави. Опановування теоретичного матеріалу посібника сприятиме підвищенню у здобувачів вищої освіти обізнаності із теорії та практики страхування, високої страхової культури споживача, отриманню систематизованих знань із питань організації страхової справи, управління фінансами та стійкістю страхової компанії, а також навичок щодо прийняття і реалізації управлінських рішень у сфері страхового бізнесу.

обліково-фінансовий факультет, кафедра фінансів

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget