Співпраця обліково-фінансового факультету зі стейкхолдерами – фаховими Громадськими організаціями



    Науково-педагогічні працівники обліково-фінансового факультету є дійсними членами фахової громадської організації «Федерація аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України». До складу територіального відділення входять не лише науково-педагогічні працівники факультету, а й стейкхолдери освітніх програм, за якими навчаються здобувачі вищої освіти. Учасники освітнього процесу мають можливість розширити освітні можливості спільно із Федерацією (навчання, стажування, наукові публікації, спільні освітньо-наукові заходи, сертифікація, проєкти). 

  Федерація аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України

    Федерація аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України (ФАБФ) - всеукраїнська професійна громадська організація, яка була створена 11 липня 2003 року на базі науково-методичної Ради з питань обліку, звітності та аудиту в АПВ. З 2009 року Федерація є дійсним членом Євразійської Ради Сертифікованих Бухгалтерів і Аудиторів (ЄРСБА), яка має статус офіційної регіональної групи Міжнародної Федерації Бухгалтерів (official regional grouping of IFAC). З моменту заснування Федерації кількість її членів зросла більше ніж втричі. На сьогодні Федерація нараховує понад 1900 членів у  24-х територіальних відділеннях України. З метою виконання завдань з розвитку професійної освіти у 2008 році Федерацією створено Інститут обліку і фінансів, який проводить навчання за програмами професійної сертифікації (САРА, CAPS, CAP/CIPA, DipIFR АССА). 
    У 2004 році Федерацією засновано науково-практичний журнал «Облік і фінанси» з метою здійснення інформаційно-консультаційної підтримки професійного розвитку. Видавництво Федерації «Облік і фінанси» здійснює випуск навчально-методичних посібників з актуальних питань професійної підготовки та практичної реалізації підходів ведення облікової роботи. Миколаївський національний аграрний університет є співзасновником фахового видання «Облік і фінанси». 
    З метою виконання завдань Федерація співпрацює з державними органами влади, міжнародними і вітчизняними професійними організаціями, науковими та освітніми закладами. Федерація входить до складу Громадської дорадчої ради при Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.
    Головною метою ФАБФ є об’єднання зусиль членів Федерації щодо сприяння розвитку,  підвищення статусу професій бухгалтера та фінансиста, розробка нових і вдосконалення наявних механізмів організації й методології фінансів, бухгалтерського обліку, контролю та аудиту в аграрному секторі економіки.
  Основні завдання Федерації полягають у такому: методичне забезпечення обліку, фінансів, оцінки, звітності та аудиту у галузях аграрного сектора економіки; координація наукових досліджень у сфері бухгалтерського обліку, оцінки, фінансів, звітності та аудиту, автоматизації обліку, впровадження результатів наукових досліджень; методичне забезпечення підготовки та перепідготовки кадрів, створення системи професійного навчання, сертифікація членів за міжнародними стандартами обліку та звітності; створення інформаційно-довідкової мережі з питань обліку, фінансів, звітності, податків і права; організація співпраці з вітчизняними та закордонними об’єднаннями фінансистів, бухгалтерів і аудиторів, співпраця у межах міжнародних проєктів.
    Подібна співпраця із фаховими громадськими організаціями дозволяє забезпечити якість підготовки фахівців за освітньо-професійними програмами «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування» з огляду на актуальні запити ринку праці.

Дякуємо Громадській організації «Федерація аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України» за співпрацю. Бажаємо усім учасникам нових проєктів, ідей та можливостей їхньої реалізації.  

Деканат обліково-фінансового факультету.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget