Індикативна собівартість – це показник якості освіти у Миколаївському національному аграрному університеті



    У 2020 році Кабінет Міністрів України прийняв Постанову «Деякі питання запровадження індикативної собівартості» та затвердив «Порядок формування мінімального розміру плати за навчання для здобуття вищої освіти на основі індикативної собівартості». Відповідно до них, вартість навчання на деяких спеціальностях підвищилася до 20 тис. грн за рік. Розрахунок вартості напряму  залежить від якості надання освітніх послуг. Відповідно, чим якісніше університетом здійснюється підготовка – тим вища вартість підготовки студентів.
Такі підвищення зачепили й заклади освіти Миколаївщини. Чому ж така висока вартість? Представники інформаційно-консультаційного центру Миколаївського національного аграрного університету внесли роз’яснення щодо цього питання. 
При визначенні ціни на навчання керувалися показниками:
  • Наукової діяльності, в яку входять витрати на наукові дослідження із розрахунку на одного викладача це складає 19504 грн на рік, для порівняння в інших закладах освіти Миколаєва  вона коливається від 0 грн до 4284 грн; кількість переможців у міжнародних та Всеукраїнських конкурсах та олімпіадах – 97 за 2019 рік (1 місце серед аграрних ЗВО та 6 місце серед усіх університетів України), за 2020 рік 82, хоча олімпіади ще тривають, тож ця цифра не остаточна; розробка та реалізація стартап проєктів які впроваджуються у виробництво та бізнес, щорічно 10-15 проєктів реалізовуються.
  • Міжнародної діяльності – здобувачі вищої освіти саме нашого університету проходять стажування та виробничу практику в іноземних закладах вищої освіти та провідних підприємствах світу, щорічно понад 350 студентів. Це дає можливість студентам Миколаївського національного аграрного університету покращити свою теоретичні знання на практиці та запроваджувати перейнятий досвід при поверненні.
  • Якістю підготовки студентів та практичною складовою під час здобуття освіти – здобувачі вищої освіти отримують фахові компетенції на заняттях й в умовах виробництва, а також із залученням фахівців з виробництв. Впродовж навчання усі студенти проходять практичну підготовку й стажування на базі підприємств, установ та організації, отримати відповідні фахові компетентності, що дозволяє швидше адаптуватися на робочому місці. В Університеті запроваджене дуальне навчання (робота та навчання), що сприяє підвищенню рівня практичної підготовки здобувачів вищої освіти, формує й розвиває в них фахові компетенції, що сприяє підвищенню ефективності процесу адаптації до професійної діяльності, забезпечує рівновагу між попитом та пропозицією фахівців на ринку праці. Щорічно понад 150 студентів Університету здобувають освіту за такою формою навчання. Миколаївським національним аграрним університетом здійснюється робота щодо направлення випускників на перше місце роботи, ця робота ведеться абсолютно для всіх випускників, які навчалися за державним замовленням та за кошти фізичних та/або юридичних осіб.
    І найголовніше, Миколаївський національний аграрний університет отримує щорічно місця державного замовлення. За минулий рік Університет здійснив набір на 1207 місць на бюджет (за державним замовленням) за усіма спеціальностями, зокрема ми єдиний заклад вищої освіти в Україні, якому вже другий рік поспіль виділили 85 місць регіонального замовлення за кошти обласного бюджету.
    Миколаївський національний аграрний університет – це потужний освітній заклад Півдня України, який здійснює підготовку кваліфікованих фахівців, що затребувані на ринку праці. Ми чітко розподіляємо пріоритети при підготовці наших студентів, на них, до речі, спираються й при розрахунку індикативної вартості, яку проводить Міністерство освіти і науки України за реальними показниками, про які йшла мова вище. Адже показник нашої діяльності визнано в рейтингу ТОП-200 Україна, де ми займаємо 46 місце в Україні, перше у Миколаївській області та друге серед аграрних закладів вищої освіти. Робіть висновок та обирайте кращий заклад освіти – Миколаївський національний аграрний університет

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget