Сучасні можливості університетської освіти

Університетська освіта для молоді розкриває суттєві можливості з огляду на вимоги глобалізаційного світу. Усі власники відомих транснаціональних корпорацій світу починали з університетської освіти свій шлях до мрій. Чи може людина опанувати усі знання та розвивати свій розум самостійно? 
Формування свідомості особистості починається з дитинства, але саме університетська освіта надає можливість суттєво розширити життєві горизонти. Навчання надає можливість отримати не лише фахові, а й загальні та інтегральні компетенції, нові знання та вміння, спонукає до активної розумової діяльності. Навички, які отримуються в університеті, стимулюють до пізнання нового. Особливо актуальним є питання у контексті інтеграції вищої освіти до Європейського освітнього простору, її адаптації до високого рівня конкуренції із європейськими закладами вищої освіти, у тому числі у контексті формування кваліфікованих кадрів для ринку праці. 
З огляду на суттєвий вплив глобалізаційних трансформацій, у тому числі в освітньому просторі, експерти Всесвітнього економічного форуму у Давосі сформували ключові навички, якими повинні володіти молоді фахівці з метою успішного працевлаштування, адаптації до умов ринку праці й кар'єрного зростання у глобалізаційному світі: комплексне розв'язання проблем;  критичне мислення; креативність; взаємодія з людьми; уміння керувати людьми; емоційний інтелект; уміння формувати власну точку зору та приймати рішення; орієнтація на клієнта; уміння вести переговори; гнучкість розуму.
Актуальність формування зазначених навичок пов'язана із тим, що сучасні роботодавці дедалі частіше шукають не просто виконавців, а людей, які готові мислити поза шаблонами. Працівник майбутнього повинен бачити «крізь час» й втілювати у життя ідеї, які до нього ніхто не пропонував. Технологічна грамотність й емоційний інтелект повинні бути доповнені розумінням емоції, намірами й мотивацією людей, вмінням скерувати їх у належне русло. В основу навичок увійшла когнітивна гнучкість або гнучкість розуму – уміння обмірковувати декілька речей одночасно. Тобто, активна розумова діяльність особистості та постійний саморозвиток. 
Саме університетська освіта - це поєднання освіти, саморозвитку, креативності та творчих здібностей кожної особистості. Молодь, яка розуміється на викликах глобального світу, повинна бути зорієнтована на використання можливостей сучасної університетської освіти, освіти, яка формує успішну особистість.  
Запрошуємо Вас в університетську родину Миколаївського національного аграрного університету з метою реалізації Ваших мрій. 

Деканат обліково-фінансового факультету 

обліково-фінансовий факультет, деканат

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget