ДУАЛЬНА ОСВІТА В ДІЇ

Конкурентоспроможність будь-якої держави на світовому ринку та якість життя її населення напряму залежить від рівня професійної підготовки кадрів. 
Дуальна форма здобуття освіти у закладах вищої освіти передбачає поєднання навчання осіб у закладах освіти із практичною підготовкою на робочих місцях на підприємствах, в установах для набуття певної кваліфікації.
Основним завданням дуальної форми навчання є усунення недоліків традиційних форм і методів навчання здобувачів вищої освіти, подолання розриву між теорією і практикою, освітою й виробництвом та підвищення якості підготовки кваліфікованих кадрів із урахуванням вимог роботодавців.
Студенти Миколаївського національного аграрного університету мають можливість навчатися за дуальною формою навчання – поєднувати навчання в університеті із практичною підготовкою на виробництві, виконуючи обов’язки певного робітника із одержанням відповідної заробітної плати.
Кафедра птахівництва, якості та безпечності продукції готує фахівців зі спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка». Частина студентів даної спеціальності використали можливість навчання за дуальною формою, що дало їм змогу не тільки підтвердити рівень своїх знань у період проведених сесій, а й успішно представити набуті знання на Всеукраїнських олімпіадах та конкурсах студентських наукових робіт. Зокрема, Колінько Юлія Олександрівна успішно пройшла навчання за дуальною формою освіти на базі ФОП «Шкуринський О.М.» та активно взяла участь у Всеукраїнській олімпіаді з якості, стандартизації та сертифікації продукції на базі НУБіП Україна, м. Київ. Купрін Євгеній Андрійович, який працює інженером з якості на провідному підприємстві України із виробництва молочної продукції, ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв», у 2019 році став переможцем цієї олімпіади. Георгієва Єлізавета Іллівна, спеціаліст лабораторії з оцінки якості зерна на провідному підприємстві України, ТОВ СП «Нібулон», у 2020 році стала переможницею в конкурсі студентських наукових робіт із метрології на базі Луцького національного технічного університету. Каницька Ірина Вікторівна за час навчання одержала необхідні практичні навички із стандартизації та сертифікації продукції на м’ясопереробному підприємстві 
ПП «Добриня», взяла участь у конкурсі студентських наукових робіт з метрології на базі Луцького національного технічного університету, у 2019 році закінчила Миколаївський національний аграрний університет із відзнакою за спеціальністю 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» та одержала рекомендацію для вступу в аспірантуру. 
Дуальна форма здобуття освіти в Миколаївському НАУ наочно показує її переваги та дає змогу більш широко використовувати дану інноваційну форму навчання в закладах вищої освіти, а майбутнім фахівцям – бути впевненими у працевлаштуванні на кращих підприємствах України та розвивати свій науковий потенціал.




Кафедра птахівництва, якості та 
безпечності продукції


факультет ТВППТСБ, кафедра ПЯБП, дуальне навчання

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget