ДИСТАНЦІЙНА РОБОТА КАФЕДРИ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ І МІЖНАРОДНОЇ ЕКОНОМІКИ

Оголошений у країні загальнонаціональний карантин безумовно позначився на освітньому процесі та організації роботи Миколаївського національного аграрного університету. Перш за все, МНАУ повністю перейшов на дистанційну форму роботи. 
Так кафедра публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки продовжує здійснювати свою діяльність дистанційно. Враховуючи те, що сучасні технології викладачі вже використовували у професійній діяльності, усі змогли швидко організувати навчання в умовах карантину.
Для організації дистанційного навчання НПП кафедри  використовують:
Moodle (Дисципліни: «Публічне адміністрування»; «Зовнішньоекономічна діяльність підприємств»; «Міжнародний бізнес»; «Територіальне управління та планування»; «Міжнародна економіка»; «Реклама у ЗЕД»; «Міжнародна економіка»; «Адміністративне право»; «Державне регулювання ЗЕД»  – викладачі  Галунець Н.І., Гончаренко І.В., Ключник А.В., Федосєєва Г.С.);
Google Classroom – проводяться практичні заняття з дисциплін: «Цивільне право»; «Адміністративне право»; «Правознавство» – викладачі Гусенко А.А., Прогонюк Л.Ю.).
Крім того, в Moodle та Google Classroom розміщені підручники, довідники, плани практичних занять, завдання для самостійної роботи тощо; 
GoogleForms, пошта Gmail та пошта університету – використовується для проміжного контролю знань здобувачів вищої освіти та перевірки презентацій, відеоматеріалів, перевірки виконання завдань тощо;
програми Skype і Zoom – онлайн-консультації, лекції та практичні заняття з вказаних дисциплін.  Ці програми дозволяють ділитися текстами лекцій, методичними вказівками до практичних занять та самостійної роботи здобувачів вищої освіти;
месенджери Viber, WhatsApp, Telegram – дають можливість викладачам оперативно надавати здобувачам освіти індивідуальні консультації. Крім того, здобувачі вищої освіти надсилають електронні чи фотоваріанти виконаних завдань, що дає змогу контролювати засвоєння матеріалу, узагальнювати й коментувати досягнуті результати й оцінювати роботу відповідними балами.
Щодня викладачі кафедри спілкуються за допомогою месенджера Viber, а 13 квітня 2020 р. відбулося засідання кафедри у форматі онлайн-конференції з використанням платформи Zoom. На порядку денному розглядалися такі основні питання, як: форми проведення дистанційної навчальної та профорієнтаційної роботи; висвітлення роботи кафедри на сайті університету, у соціальних мережах. 
Прогонюк Л.Ю. (куратор гр. ПУА1/1) регулярно нагадує своїм вихованцям про необхідність дотримання правил щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу COVID-19, особливу увагу звертає на адаптацію до умов карантину та дистанційного навчання. Спілкування зі здобувачами вищої освіти академічної групи налагоджено за допомогою месенджерів Viber, WhatsApp, Telegram та платформи Zoom.
Викладачі готують методичні рекомендації згідно з планом, публікаціями, беруть участь у інтернет-конференціях, здійснюють керівництво науково-дослідною роботою здобувачів вищої освіти із підготовки ними матеріалів для апробації проведених досліджень (готуються матеріали для участі у Причорноморській студентській конференції; Галунець Н.І., Гусенко А.А., Федосєєвой Г.С. здійснюють керівництво написанням  наукових робіт здобувачів вищої освіти для участі у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт за окремими спеціальностями та Всеукраїнському студентському професійному творчому конкурсі проєктів «Територіальний розвиток громад в Україні»).
Крім того, маємо 3 переможців у:
1)Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із спеціалізації «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» – диплом III ступеня (здобувач вищої освіти Твердовська А.О., науковий керівник - д-р екон. наук, проф. Гончаренко І.В.);
2) Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із спеціальності «Публічне управління та адміністрування» – диплом III ступеня (здобувач вищої освіти Лівандовська О.А., науковий керівник - д-р екон. наук, проф. Ключник А.В.);
3)Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із галузей  знань і спеціальностей за напрямом «Управління спортивно-оздоровчою діяльністю» – диплом II ступеня (здобувач вищої освіти Лівандовська О.А., науковий керівник - д-р екон. наук, проф. Ключник А.В.).
НПП кафедри активно долучаються до організації ІІ етапу Всеукраїнського студентського професійного творчого конкурсу проєктів «Територіальний розвиток громад в Україні», базою для проведення якого є факультет менеджменту Миколаївського національного агарного університету.
Під час карантину викладачі також займаються самоосвітою, переглядають вебінари, які навчають мистецтва викладання, правильно організувати дистанційне навчання, проходять фахові онлайн-курси, опановують англійську мову (зокрема, Гончаренко І.В. відвідує онлайн-курси з вивчення англійської мови для викладачів МНАУ, які проводить Andrew John Ness).
Ключник А.В. дистанційно пройшла перший етап підвищення кваліфікації для завідувачів (начальників) кафедр та структурних підрозділів університетів, академій, інститутів на базі ЦІПО ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.
Викладачі кафедри активно займаються і профроботою, за допомогою платформи Zoom, GoogleForms, месенджера Viber, соціальних мереж (Instagram, Facebook на особистих сторінках та сторінках кафедри – профіль @puame_mnau).
Прогонюк Л.Ю. у межах Програми Школи вибору професії «Профі - Старт: стань успішним!» на факультеті менеджменту 16.04.2020 р. за допомогою платформи Zoom із абітурієнтами проведе заняття на тему «Система та види адміністративних стягнень».
Отже, дистанційне навчання активізує, мобілізує, спонукає до інновацій викладачів кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки та здобувачів вищої освіти. 
Сьогодні, як ніколи, колектив кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки є згуртованим, мобілізованим, готовим до будь-яких викликів та  з оптимізмом дивиться в майбутнє. 





факультет менеджменту, кафедра публічного управління, дистанційна освіта

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget