Заняття в умовах виробництва на базі наукових установ м. Одеси

9 грудня 2019 року для студентів III-IV курсів факультету агротехнологій за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP були проведені виїзні заняття в умовах виробництва на базі наукових установ м. Одеси. 
Першим пунктом нашої наукової експедиції був Інженерно-технологічний інститут «Біотехніка» НААН. Нову інформацію із фітопатології, ентомології та біотехнології виробництва ентомофагів надали в.о. завідувача відділу промислової ентомології Молчанова О.Д. та начальник науково-дослідного сектору Баркар В.П. Крім презентації та перегляду відеофільмів студенти відвідали лабораторії, де науковці вирощують ентомофагів та кормових комах. 
Цікавою була зустріч із науковцями Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення Національної академії аграрних наук, який є одним із провідних центрів селекційної сільськогосподарської науки в країні. Перед студентами виступили директор інституту, член-кореспондент НААН України, кандидат сільськогосподарських наук, професор, заслужений працівник сільського господарства України Соколов В.М., який розповів про історію заснування закладу, напрямки діяльності та досягнення співробітників. Виступили також світила української та світової селекції озимої пшениці – доктор с.-г. наук , академік НААН Литвиненко М.А., завідувач лабораторії селекції та насінництва ячменю Лінчевський А.А., завідувач відділу селекції та насінництва гібридного соняшника  Вареник Б.Ф., завідувач відділу загальної та молекулярної генетики Файт В.І.
Під враженням від зустрічі та одержаної інформації ми поверталися в Миколаїв. Запланували наступного року здійснити ще одну поїздку, щоб побачити дослідні поля. Дехто замислився і щодо проходження практики на базі цих наукових установ. 























факультет агротехнологій, виїзне заняття, UHBDP

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget