Міжнародна діяльність ректора Миколаївського національного аграрного університету

Протягом 27-28 листопада 2019 року ректор МНАУ В.С. Шебанін перебував у відрядженні з метою участі у конференції ректорів закладів вищої освіти – партнерів мережі IMA. Конференція відбулася на базі університету Вайєнштефан-Тріздорф (Баварія, Німеччина). Робота конференції здійснювалася за заздалегідь підготовленою німецькою стороною програмою. У заході взяли участь представники 24 ЗВО із 12 країн світу, з-поміж яких: Україна, Казахстан, Вірменія, Азербайджан, Узбекистан, Парагвай та ін
Дводенна робота конференції передбачала насичену програму ознайомлення із університетом Вайєнштефан-Тріздорф, зокрема його матеріально-технічною базою, напрямами діяльності, досвідом співробітників, практикою німецької дуальної системи освіти, перспективними проєктами та курсами тощо. 
У межах конференції делегати брали участь у дискусії на тему «Вища аграрна освіта – наступне покоління», що відбувалася за 6 темами: наукові дослідження; харчові технології; зміни клімату; інформатизація, автоматизація виробництва; сільське господарство майбутнього; поновлювані джерела енергії. Наприкінці заходу відбулися знаменні події, що стануть генератором продуктивної співпраці усіх учасників конференції, зокрема церемонія підписання програм подвійного диплому (Воронеж, Єреван, Суми); церемонія відкриття "Міжнародної школи HSWT" (директор – Р. Шлаудерер); підписання декларації про подальшу співпрацю з усіма партнерами.
Окрім основної програми, що виявилася дуже напруженою і продуктивною, дійсно результативним стало спілкування із колегами із партнерських ЗВО. Налагоджено ділові і дружні стосунки із переважною більшістю учасників, отримано їхні контактні дані та попередню згоду до співпраці. Також 12 представників зарубіжних ЗВО отримали особисті запрошення до участі у Дні поля 2020 на базі Миколаївського національного аграрного університету, основну інформацію про МНАУ, примірники меморандуму про співпрацю.  












міжнародна співпраця, ректор МНАУ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget