Виїзне заняття студентів-біотехнологів в умовах ТДВ «ІнтерХім»

                                                                   Здоров’я – це відсутність внутрішніх 
перешкод для життєдіяльності людини.
Під таким гаслом 18 березня 2019 року відбулося виїзне заняття студентів-біотехнологів ОС 162-«Біотехнології та біоінженерія» ІІІ та ІV курсів в умовах ТДВ «ІнтерХім» (м. Одеса).
ТДВ «ІнтерХім» – багатопрофільне підприємство, в якому окрім дільниць з виробництва готових лікарських засобів, в структуру виробничого комплексу входять дільниці із синтезу фармацевтичних субстанцій для власного виробництва лікарських засобів, реалізації фармвиробникам України та експорту.  Основним принципом роботи фармпідприємства «ІнтерХім» є девіз: «Ліки з добрих рук!», а мета роботи полягає у збереженні здоров’я мільйонів споживачів.
На початку зустрічі з вітальним словом виступив директор з виробництва ТДВ «ІтерХім» І. Б. Стельмах. Ігор Борисович розповів про історію створення даного підприємства, ознайомив із фармакологічною продукцією, обладнанням та досягненнями, які здійснюються підприємством.
Компанія «ІнтерХім» була заснована в 1992 році на базі дослідно-експериментального виробництва НТК Фізико-хімічного інституту ім. О.В. Богатського Національної академії наук України. Комерційна діяльність починалася з виробництва унікальних продуктів тонкого органічного синтезу, слідом за яким почалося виробництво оригінальних фармацевтичних субстанцій, а також імпортозамінних субстанцій, які ніколи раніше не вироблялися в Україні. 
Студентам-біотехнологам Миколаївського національного аграрного університету пощастило на власні очі ознайомитися з лінією виробництва готових лікарських засобів та активних фармацевтичних інгредієнтів, що регулярно проходять сертифікацію на відповідність вимогам міжнародного стандарту належної виробничої практики (GMP). 
У скарбниці підприємства  нараховується 8 фармацевтичних субстанцій, зокрема: Аміксин, Гідазепам, Клоназепам, Клофелін, Левана, Прозерін, Транквілар і Феназепам, більше 55 найменувань лікарських препаратів, асортимент потенційно синтезованих сполук становить понад 500 найменувань, більшість з яких ексклюзивні. що свідчить про потужний науково-дослідний потенціал. Крім того, в умовах «ІнтерХім» вперше у фармацевтичній галузі Східної Європи спільно з фірмою «Меггле» (Німеччина) була створена незалежна лабораторія, оснащена як для розробки складів і технологій отримання твердих лікарських форм, так і для виробництва в умовах GMP біосерій для доклінічних і клінічних випробувань лікарських засобів
Студенти також мали змогу дізнатися, що «ІнтерХім» – це єдине на сьогодні підприємство в Україні, яке вже запровадило систему нанесення 2D-кодів на кожну упаковку готового лікарського засобу для подальшого їх відстеження. Протягом 3 років застосування 2D-кодування компанія збирає інформацію щодо попиту на свою продукцію та прогнозує обсяги виробництва на наступний рік. Також даний механізм дозволяє переконатися в оригінальності лікарського засобу та його якості шляхом сканування коду та введення комбінації зчитаних символів. А за умови того, що внутрішня «політика» підприємства «ІнтерХім» залишається незмінною – впровадження науки в практику і втілення в життя прогресивних технологічних рішень». Тому можемо і не сумніватися, що здоров’я мільйонів українців знаходиться у надійних руках.
Від щирого серця всі учасники заняття висловлюють глибоку вдячність науковцям і справжнім професіоналам своєї справи ТДВ «ІнтерХім» за можливість перейняти атмосферу фармвиробництва, цікавий досвід та необхідні нові знання з біотехнології. 
Висловлюємо щирі слова подяки директору з виробництва ТДВ «ІнтерХім» Ігорю Борисовичу Стельмаху, заступнику Тетяні Іванівні Щербаковій, заступнику начальника відділу готових лікарських засобів Геннадію Сергійовичу, майстру ділянки активних фармпрепаратів Віктору Штефановичу Ткаченку, начальнику служби безпеки Армену Ашотовичу за надану можливість співпраці!  
Бажаємо керівництву та працівникам підприємства міцного здоров’я та нових звершень!!! 
До нових зустрічей!!!









 








 




Доцент кафедри ГГТБ
                                                               Лихач А.В.

факультет ТВППТСБ, виїзне заняття, кафедра ГГТБ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget