День практичної підготовки

13 грудня 2018 р. відбувся День практичної підготовки для студентів обліково-фінансового факультету «Сучасні технології переробки винограду» на базі виноробного господарства князя М.П. Трубецького в с. Веселе, Бериславського району Херсонської області. Даний захід відбувся за фінансової підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).
Студенти мали змогу ознайомитися з історією та традиціями виноробного господарства. Перші виноградники були закладені у 1896 році. Там вирощували такі високі за якістю сорти, як піно-фран, піно-грі, совіньйон, каберне та рислінг. Переробка винограду відбувалася в Козацькому, де були побудовані виноробня та величезний підвал для зберігання вин, обладнані за останнім словом тодішньої техніки. У 1900 році вина, вироблені Трубецьким, вже були удостоєні гран-прі на Всесвітній виставці у Парижі, а в 1902 році отримали вітчизняну премію за краще виноградне вино. Згодом Трубецький зайнявся виготовленням легких десертних вин. В липні 1910 року в продаж випустили три сорти: кларет десертний, вино типу французького шато-ікем та рислінг. За біле столове вино із рислінгу типу мозельвейн господарство Трубецького нагородили золотою медаллю на Одеській фабрично-заводській, художньо-промисловій та сільськогосподарській виставці 1910 року.
Екскурсія господарством та практичний семінар пройшли на високому рівні. Студенти обліково-фінансового факультету залишилися у захваті від організації заходу, корисності та доступності отриманої інформації та висловлювали слова щирої вдячності ректорові університету, академіку В'ячеславу Шебаніну й заступнику менеджера Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Володимиру Терновському за надану можливість здобути практичні навички в умовах виробництва.
 



Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget