Участь викладачів інженерно-енергетичного факультету у ІV Загальнопольській науковій конференції «Відновлювальні джерела енергії – теорія і практика»


У межах Загальнопольського фестивалю екоенергетики Оплольский університет (м.Ополе, Польща) проводив ІV Загальнопольську наукову конференцію «Відновлювальні джерела енергії – теорія і практика», яка відбулася 08-14 жовтня 2018 року. На конференцію були запрошені з доповіддю науковці Миколаївського національного аграрного університету: д.е.н., проф., завідувач кафедри тракторів та сільськогосподарських машин, експлуатації і технічного сервісу В.І. Гавриш та д.т.н., проф., завідувач кафедри вищої та прикладної математики І.П. Атаманюк. Про важливість заходу свідчить той факт, що її відвідав та виступив з вітальними словами екс-президент Польщі (1995-2005 рр.) Олександр Квасьневський.
Під час доповіді, представники МНАУ змістовно презентували свій університет.
Під час проведення конференції відбулося нагородження представників бізнесу та науки з усіх куточків Польщі за досягнення у галузі зеленої енергетики. Нагороди вручав екс-президент Польщі О. Квасьневський. Слід відзначити, що він відвідував усі заходи без охорони та знаходився серед людей.
Програмою конференції було передбачено відвідування аграрного формування Grupa Butor, яке є передовим у країні. Декілька цифр про результативність його роботи: середньорічний надій на корову – 12 тис. кг молока; урожайність кукурудзи на зерно – 90 ц/га; урожайність пшениці озимої – 70 ц/га; урожайність ріпаку – 35 ц/га. Особливістю аграрного формування є комплексне використання енергетичних ресурсів. Воно має власну біогазову установку, яка інтегрована з власним заводом із виробництва етанолу. Біогазова установка використовує в якості субстрату відходи тваринництва та рослинництва. Отримані в когенераційній установці електрична та теплова енергія використовуються для забезпечення власних потреб, у тому числі для виробництва спирту. Відходи виробництва спирту (DDGS) використовують для годівлі ВРХ.
Слід підкреслити, що Grupa Butor реалізує не сировину, а переважно перероблену продукцію, що дозволяє забезпечити високі економічні показники господарської діяльності. Цей досвід може буди корисним для українських товаровиробників. Слід зазначити, що участь науковців МНАУ у конференції у Польщі відбулася у межах договору про співпрацю між МНАУ та Опольським університетом. Дякуємо за сприяння міжнародній діяльності ректору МНАУ акад. В.С. Шебаніну та координатора проекту від польської сторони проф. А. Калініченко.







Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget