День практичної підготовки студентів факультету агротехнологій

    29 травня 2018 р. відбувся День практичної підготовки студентів факультету агротехнологій «Технологія вирощування лікарських рослин» на базі ДП «Дослідне господарство «Новокаховське» Інституту рису Національної академії аграрних наук. Даний захід відбувся за фінансової підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).
    Виїзний семінар пройшов у декілька етапів. На першому етапі директор ДП «ДГ «Новокаховське» Свиридовський Валерій Миколайович ознайомив учасників із історією виникнення та розвитку господарства, його структурою, основними технологічними процесами, новими сортами та здобутками господарства. Керівник господарства зазначив, що сучасне сільськогосподарське виробництво висуває особливі вимоги до дослідження ринку продукції, його потреб у високопродуктивних сортах, перевірених та випробуваних в умовах південної агрокліматичної зони. При цьому, необхідно постійно покращувати технологію виробництва високоякісної продукції, не зупиняючись на досягнутому.
    Старший науковий співробітник, кандидат біологічних наук Дерев’янко Василь Миколайович провів екскурсію з історії розвитку колекції деревно-кущової рослинності підприємства. Студентів було ознайомлено з широким спектром колекції для південного регіону України, яка є раритетною та не зустрічається в інших місцях нашої країни.
    Наступним етапом екскурсії було відвідування колекційних розсадників та розсадників розмноження лікарських та малопоширених культур. Провідними фахівцями дослідної станції було проведено дуже цікавий екскурс на ділянках вирощування нових сортів та гібридів лікарських рослин, зокрема лаванди вузьколистої, шавлії лікарської, шавлії мускатної, монарди двійчастої, чаберу садового, м’яти перцевої та ін.
    Родзинкою екскурсії стало ознайомлення студентів із тропічними культурами, які вирощуються в умовах Півдня України, а саме хурмою кавказькою й агавою.
Екскурсія господарством та практичний семінар пройшли на високому рівні. Студенти факультету агротехнологій залишилися у захваті від організації заходу, корисності та доступності отриманої інформації.
    Колектив факультету агротехнологій висловлює слова щирої вдячності ректорові університету, академіку В'ячеславу Шебаніну й керівникові Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Володимиру Терновському за надану можливість здобути практичні навички в умовах виробництва.









факультет агротехнологій, виїзні заняття

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget