Участь викладачів факультету агротехнологій у семінарі UHBDP

22 травня викладачі факультету агротехнологій МНАУ взяли участь у семінарі «Для прибуткового агробізнесу. Плодові та горіхоплідні», який проводив партнер #UHBDP – Благодійний фонд «Ласка». 
Як наголосив доктор сільсьгосподарських наук, професор кафедри рослинництва та садово-паркового господарства МНАУ М.І. Федорчук  картина садів і полів у найближчі 10 років нашої місцевості зміниться у зв’язку із глобальним потеплінням клімату. Кліматичні зони змістилися на 250 км на південь, тому змінюється і рослинний світ. В умовах Миколаївської області можливо вирощувати культури традиційні для субтропічного поясу, але за умови дотримання певних технологій. Саме цими технологіями ділилися науково-педагогічні працівники факультету агротехнологій МНАУ з представниками малого та середнього бізнесу Миколаївщини.
Значний інтерес у слухачів викликали доповіді фахівців із технології вирощування фундука, зізіфуса, азиміни, хурми, пепіно, фізаліса.
Так, доцент кафедри рослинництва та садово-паркового господарства В.Г. Миколайчук поділилася секретами вирощування фізаліса та зізіфуса як нішевих культур. Як стверджує Віра Георгіївна, фізаліс культура невибаглива, та не потребує значних затрат на зрошення.
Також В.Г. Миколайчук підкреслила, що в умовах Миколаївщини можливо з успіхом вирощувати зізіфус або унабі, який має, крім дієтичних властивостей значний лікувальний ефект. Зізіфус має значний попит на ринку у споживачів.
Як зазначили учасники семінару, вирощування малопоширених плодово-ягідних і горіхоплідних культур малими господарствами знижує ризики з перевиробництва традиційних овочів і плодів та дозволить посісти провідне місце у сільськогосподарському виробництві. Своїми знаннями і напрацюваннями готові поділитися науково-педагогічні працівники факультету агротехнологій МНАУ.

факультет агротехнологій, семінар

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget