Виїзне практичне заняття на факультеті ТВППТСБ на базі Інженерно-технологічного інституту «Біотехніка»

12 квітня 2018 року здобувачі вищої освіти групи БТ 4/1 освітньої спеціальності 162-«Біотехнологія та біоінженерія»факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету  разом із науково-педагогічними працівниками кафедри рослинництва та садово-паркового господарства – к.с.-г.н., доцентом О.А. Коваленком та  к.с.-г.н., доцентом Л.Г. Хоненко, а також науково-педагогічними працівниками кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології – к.с.-г.н., доцентом С.І. Луговим, к.с.-г.н., доцентом Є.В. Баркарем, к.с.-г.н., доцентом А.В. Лихач провели виїзні лабораторно-практичні заняття з дисциплін «Методи біотехнологічних досліджень» та «Біологічні методи захисту агроекосистем» на базі Інженерно-технологічного інституту «Біотехніка» Національної академії аграрних наук України, що знаходиться у смт. Хлібодарське Одеської області.
ІТІ «Біотехніка» – це провідна науково-виробнича організація у сфері ентомології, промислової мікробіології, біологізації землеробства, кліматичної техніки, й холодильних технологій збереження біологічної, а також сільськогосподарської продукції.
На початку заняття з вітальним словом виступила директор ІТІ «Біотехніка» В.І. Крутякова, яка розповіла про історію створення даного закладу, ознайомила із мікробіологічною продукцією, обладнанням та послугами, які надаються установою. 
Завідувач науково-дослідного відділу промислової ентомології О.Д. Молчанова та завідувач науково-дослідного відділу промислової мікробіології Л.Л. Лобан провели екскурсію інститутом, розповівши про:технічні та технологічні розробки ІТІ «Біотехніка» в сфері промислової ентомології;шляхи підвищення ефективності використання комах та кліщів для захисту рослин від шкідників;створення технологій виробництва мікробіологічних препаратів для захисту рослин від шкідників та хвороб;розробку та впровадження принципово нових прогресивних технологій промислового виробництва ентомофагів та акарофагів;розробку технологічного обладнання для промислового виробництва ентомофагів;виробництво товарних партій зернової молі, трихограми, бракона та акароентомофагів для захисту тепличних культур тощо.
Співробітник відділу промислової ентомології В.П. Ярошевськийрозповів про переваги використання зоофагів у сільському господарстві, біологічні агенти захисту рослин відкритого та закритого ґрунту, а потім продемонстрував технологічне обладнання для вирощування біооб’єктів: семикрапкового сонечка, чотирнадцятикрапкової пропілеї, зернової молі, яку використовують для отримання трихограми тощо. 
Вагомим результатом заняття було підписання угоди про творче співробітництво Миколаївського національного аграрного університету з Інженерно-технологічним інститутом «Біотехніка».
Усі учасники заняття від щирого серця висловлюють глибоку вдячність справжнім професіоналам своєї справи –науковцям та співробітникам ІТІ «Біотехніка», за можливість перейняти атмосферу біотехнологічних виробництв, цікавий досвід та необхідні нові знання з біотехнології. 














Доцент кафедри ГГТБ. А.В. Лихач

факультет агротехнологій, кафедра рослинництва, кафедра генетики

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget