Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «ТВППТ» 2017-2018 н.р.

30 березня 2018 року на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з освітньої спеціальності «ТВППТ». 


Метою даного конкурсу є пошук обдарованої студентської молоді, створення умов для її творчого зростання, активізації науково-дослідної роботи студентів у закладах вищої освіти.
Гості були поселені у комфортабельні кімнати студентського гуртожитку Миколаївського НАУ. 

Голова галузевої конкурсної комісії, перший проректор Миколаївського НАУ, професор Дмитро Бабенко доповів, що для участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт до нашого навчального закладу, який було визначено базовим, надійшло 29 робіт з 14 закладів вищої освіти (Подільський державний аграрно-технічний університет; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Ґжицького; Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка; Національний університет біоресурсів і природокористування України; Полтавська державна аграрна академія; Білоцерківський національний аграрний університет; Житомирський національний агроекологічний університет; ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет»; Одеський державний аграрний університет; Сумський національний аграрний університет; Харківська державна зооветеринарна академія; Вінницький національний аграрний університет; Луганський національний аграрний університет; Миколаївський національний аграрний університет.

ІІ тур Конкурсу складався з двох етапів: 
І етап (заочний) – рецензування робіт попередньо затвердженими рецензентами, який закінчився 15 березня 2018 року; 
ІІ етап (очний) – проведення підсумкової науково-практичної конференції, під час якої претенденти на перемогу захищали результати власних наукових пошуків, який відбувся 30.03.2018 р.
У результаті рецензування до прилюдного захисту було рекомендовано 20 наукових робіт, з яких за рейтингом було визначено 7 робіт-переможців, автори яких були запрошені на підсумкову науково-практичну конференцію, а саме: 


Поліпшення кормової бази галузі бджільництва (Акульонок Олександра Ігорівна; НУБіП України) 


Оцінка особливостей інтенсивної технології виробництва молока (Ветушняк Тетяна Юріївна; Миколаївський НАУ) 

Технологічні аспекти утримання підсисиних свиноматок (Данило Юрій Іванович; Миколаївський НАУ); 

Продуктивність самців свиней залежно від способу їх кастрації (Кліндухова Інна Михайлівна; Сумський НАУ);

Вплив теплового стресу на продуктивність дійних корів української чорно-рябої молочної породи у кліматичних умовах  ДП ДГ «Асканійське» Каховського району Херсонської області (Пасєчко Дітрих-Володимир Дмитрович; ДВНЗ Херсонський ДАУ);

Ріст, розвиток і деякі біологічні особливості формування мʼясної продуктивності у молодняка великої рогатої худоби різного походження (Севастьянова Наталія Сергіївна; Одеський ДАУ);

Виробництво вершкового масла методом перетворення високожирних вершків в умовах ВАТ «Галіївський маслозавод» Чуднівського району Житомирської області (скайп-захист) (Лабунець Яна Артурівна; Житомирський НАЕУ). 

Представлені на конкурс наукові студентські роботи охопили широкий спектр тем, від виробництва продукції тваринництва до її переробки, які до того ж включали в себе як науково-практичні, так і науково-теоретичні розробки. 
Один із рецензентів робіт, доктор с.-г. наук, член-кореспондент НААН України  Вдовиченко Ю. у своєму виступі наголосив, що він кардинально змінив погляд щодо оцінки і виконання наукових робіт студентами вишів і був приємно вражений підготовкою здобувачів.

Рибалко В.П., д-р с.-г. наук, професор, академік НААН України, головний науковий співробітник Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН України відмітив, що роботи є актуальними і спрямовані на вирішення проблем сучасного тваринництва. Здобувачі вищої освіти мають можливість обмінюватися своїми науковими здобутками, практичними навичками з різних питань виробництва і переробки продукції тваринництва. 

Подібні заходи мотивують здобувачів до більш поглибленого фахового вивчення спеціальності.  
В обговорені активно взяли участь усі члени галузевої конкурсної комісії та представники різних ЗВО. 







Із рішенням про результати ІІ туру виступив професор Дмитро Бабенко, голова галузевої конкурсної комісії, який відзначив високий науковий рівень усіх представлених робіт, подякував за участь у конкурсі та переказав слова подяки керівництву усіх ЗВО України за високий рівень підготовки студентської молоді.







Після виступу доповідачів члени галузевої конкурсної комісії обговорили доповіді і визначили переможців, а саме:
- дипломами ІІІ ступеня були нагороджені – Лабунець Я.А., Ветушняк Т.Ю., Севастьянова Н.С., Акульонок О.І.;
- дипломами ІІ ступеня – Пасєчко Д.Д., Кліндухова І.М.;
- дипломом І ступеня – Данило Ю.І. (науковий керівник –к.с.-г.н., доц. Лихач А.В.), який гідно представив роботу та альма-матер Миколаївський НАУ – на високому рівні доповів про результати наукової роботи, змістовно відповідав на запитання в обговорені доповіді. 






Окрім дипломів Миколаївського національного аграрного університету МОН України переможці також були відзначені дипломами профільних академій країни – Національної академії аграрних наук України і Академії наук вищої освіти України. Також були вручені цінні подарунки від оргкомітету Конкурсу і ректора, академіка НААН України В’ячеслава Сергійовича Шебаніна. 
Виражаємо подяку всім здобувачам вищої освіти й науковим керівникам, які брали участь у даному Конкурсі, а переможців ще раз вітаємо і бажаємо творчої наснаги і наукових злетів у майбутньому!
З повагою, колектив факультету ТВППТСБ Миколаївського НАУ, голова оргкомітету Конкурсу проф. Д.В. Бабенко 

факультет ТВППТСБ, Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget