Конференція «Нішові культури: ефіроолійні та лікарські рослини»

16 березня 2018 року у приміщенні Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Гмирьова за підтримки благодійного фонду «Ласка» та Українського проекту бізнес розвитку плодоовочівництва UHBDP відбулася конференція: «Нішові культури: ефіроолійні та лікарські рослини». У заході взяли участь науково-педагогічні працівники факультету агротехнологій Миколаївського національного аграрного університету:     д.с.-г.н., професор М. І. Федорчук, к.с.-г.н., доцент О. А. Коваленко, к.б.н., доцент В. Г. Миколайчук, к.с.-г.н., доцент Н. В. Нікончук, к.с.-г.н., доцент Л. Г. Хоненко, к.с.-г.н., доцент Т. М. Манушкіна. 
На конференції провідними науковцями України було представлено доповіді з технологій вирощування лікарських та ефіроолійних культур.
Джамал Рахметов, професор, завідувач відділу новітніх культур Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НААН України (м. Київ) за допомогою програми «Скайп» зробив огляд нових перспективних ефіроолійних культур, які рекомендує НБС для вирощування в умовах півдня України.
Наталія Куценко, кандидат сільськогосподарських наук, заступник директора Дослідної станції лікарських культур Інституту агроекології та природокористування НААН України доповіла про особливості культивування лікарських та ефіроолійних рослин, можливі труднощі цього бізнесу та вимоги до якості рослинної сировини.
Микола Борисенко, президент клубу «За здоровий спосіб життя», розповів про досвід та перспективи розвитку виробництва органічної продукції із застосуванням лікарських трав та ефіроолійних культур.
Михайло Федорчук, доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри рослинництва та садово-паркового господарства МНАУ, доповів про результати досліджень та перспективи вирощування шавлії лікарської в умовах півдня України.
Віра Миколайчук, кандидат біологічних наук, доцент кафедри рослинництва та садово-паркового господарства МНАУ, ознайомила учасників конференції з технологією та особливостями вирощування чуфи.
Олег Коваленко, кандидат сільськогосподарських наук, завідувач кафедри рослинництва та садово-паркового господарства МНАУ, доповів про особливості вирощування лаванди вузьколистої в умовах Південного Степу України на основі досліджень, проведених у МНАУ.
Поліна Верещагіна розповіла про особистий досвід вирощування екзотичної культури для нашої зони – рослини піпіно, технологічні особливості культивування та смакові якості цієї культури.
Обговорювались також можливості організації спільного виробництва за бажанням підприємців, за участю Українського проекту бізнес розвитку плодоовочівництва UHBDP та за підтримкою благодійного фонду «Ласка». Учасники конференції мали змогу поспілкуватися з фахівцями, обмінятися досвідом таконтактами для подальшої співпраці.






факультет агротехнологій, конференція, кафедра рослинництва

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget