Біотехнологи налагоджують співпрацю

    2 листопада 2017 р. здобувачі вищої освіти факультету ТВППТСБ груп БТ3/1 та БТ2/1 разом з деканом факультету Гиль М. І., в.о. завідувача кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології Луговим С. І. та доцентом цієї ж кафедри Юлевич О. І. відвідали Державне підприємство «Херсонська біологічна фабрика» (фото 1).
    Дане підприємство займається виробництвом ветеринарних вакцин. Фабрика виготовляє 12 профілактичних препаратів, в тому числі проти сказу, сибірки, класичної чуми свиней, віспи птиці, геморагічної хвороби кролів. 
    Завдяки наполегливій роботі, спрямованій на удосконалення технологічних процесів, постійному підвищенню рівня знань і уміння працівників, біологічна фабрика посідає одне з перших місць у системі біопромисловості України за об'ємом і якістю продукції.
Здобувачі вищої освіти отримали можливість ознайомитися з процесом виготовлення вакцин та на власні очі побачити промислове обладнання, що необхідне для цього. Були продемонстровані посудини Дюара, в яких у рідкому азоті зберігаються штами мікроорганізмів (фото 2-4), автоклави для стерилізації поживних середовищ, ферментери для періодичної ферментації (фото 6, 7), ліофілізатори, інкубатори, іонізатори та інше обладнання (фото 8. 9)
    Таке виїзне заняття було дуже корисним для здобувачів, адже дозволило познайомитися з таким напрямком біотехнологічного виробництва, як розробка вакцин та інших біотехнологічних препаратів для потреб сільського господарства (фото 10, 11).
Задоволення від співбесіди та побаченого одержали усі. Тож дякуємо фахівцям фабрики за гостинність та увагу й сподіваємося на плідний розвиток дружніх відносин між нашими установами.

в.о. завідувача кафедри ГГТБ доц. Сергій Луговий,
студентка-біотехнолог Єлизавета Кабанець





 





2017, виїзне заняття, факультет ТВППТСБ,

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget