День практичної підготовки здобувачів вищої освіти Миколаївського національного аграрного університету в ТОВ «Юкрейніан шугар компані»

Цукровий буряк - найважливіша технічна культура, що дає сировину для цукрової промисловості. Цукровий буряк має велике значення для забезпечення країни продуктами харчування і кормами для тваринництва. Окрім цукру, який є цінним харчовим продуктом, отримується й стружка (жом), бадилля, меляса. Тому необхідною умовою для набуття студентами глибоких знань і умінь є проведення днів практичної підготовки у виробничих умовах надсучасних підприємств.

3 листопада 2017 року здобувачі вищої освіти факультету агротехнологій Миколаївського національного аграрного університету та Технолого-економічного коледжу МНАУ відвідали Засільський цукровий завод, що розташований в селі Засілля, Вітовського району Миколаївської області. Фінансову підтримку на проведення даного заходу надав Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

Засільський цукровий завод спеціалізується на переробці цукрових буряків і здатний переробляти до 1000 т цукру-сирцю на день. За рахунок використання у виробництві енергії вугілля він має найнижчу середню собівартість порівняно з іншими заводами України. Сировинною базою для заводу є продукція не лише господарств Миколаївщини, а й з інших областей України.

Здобувачі вищої освіти після проходження інструктажу з техніки безпеки та ознайомлення із правилами поведінки на підприємстві, відвідали територію заводу та на власні очі побачили весь технологічний процес переробки цукрового буряку. Він включає в себе такі операції як: подача коренеплодів на завод; миття коренеплодів; зважування на автоматичних вагах; подрібнення на стружку; вироблення соку на дифузійних установках; очищення соку; згущення соку (випаровування); уварювання сиропу до кристалізації цукру; відокремлення кристалів цукру від патоки і його відбілювання; сушіння цукру; пакування цукру в мішки. Особливу зацікавленість в учасників заходу викликало відвідування лабораторій, які постійно проводить контроль за якістю продукції та дотриманням технологічних вимог виробництва. 

Після екскурсії заводом учасники зібрання мали змогу ознайомитися із особливостями збирання цукрових буряків у ТОВ «Юкрейніан шугар компані». В господарстві дотримуються науково обґрунтованих сівозмін вирощування польових культур. Тож здобувачі вищої освіти мали змогу також ознайомитися із вирощуванням ріпаку на зрошенні. 

Екскурсія по заводу та господарству пройшли на високому рівні. Всі учасники дня практичної підготовки залишилися у захваті від побаченого високого рівня організації агровиробництва. Особливі слова вдячності хочемо висловити за надану можливість отримати практичні знання з сучасної технології вирощування та переробки цукрового буряку ректору Миколаївського національного аграрного університету В’ячеславу Шебаніну, менеджменту ED&F Man Україна, керівнику Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Володимиру Терновському.










фппк, екскурсія,

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget