Здобувачі вищої освіти факультету агротехнологій провели день практичної підготовки з висіву часнику

21 жовтня 2017 року здобувачі вищої освіти факультету агротехнологій Миколаївського НАУ в рамках співробітництва з Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва на присадибній ділянці клієнтів проекту Віктора Тьоса та Тамари Грищенко в с. Дорошівка Вознесенського району мали змогу ознайомитися з технологією посадки часнику озимого.
Часник озимий в умовах півдня України не має широкого поширення та вирощується в основному на незначних площах на присадибних ділянках. В Україні посіви часнику становлять приблизно 400 га. Значну частину цієї продукції Україна імпортує з Єгипту, Іспанії, Китаю. Умови півдня України придатні для вирощування як ярого, так і озимого часнику. При дотриманні технології вирощування можна отримувати до 15 т/га. Світові закупівельні ціни на дану сільськогосподарську культуру коливаються від 1,2 – 1,8 доларів за кг та користується значним попитом на міжнародних ринках. Саме тому декілька одноосібників в с. Дорошівка об’єдналися, щоб ефективно вирощувати однорідні партії часнику.
Своїм досвідом господарювання поділився Сергій Марчук, клієнт UHBDP з Одеської області, який побудував успішний часниковий бізнес і експортує свою продукцію за кордон. На даний момент більшість аграріїв мало знайома із технологічними особливостями вирощування часнику озимого. Побачене і почуте на дні практичної підготовки викликало значний інтерес та багато запитань у майбутніх агрономів.
Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) і надалі буде супроводжувати та підтримувати спільні заходи Миколаївського національного аграрного університету з питань практичної підготовки здобувачів вищої освіти.
 


факультет агротехнологій, бізнес-проект,

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget