Як біотехнологи з майбутньою професією знайомились…

    29 вересня 2017 р. здобувачам вищої освіти факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського НАУ, майбутнім фахівцям-біотехнологам груп БТ 1/1, БТ 2/1 та БТ 3/1 заняття з дисциплін «Біологія клітини» (викладач – проф. Крамаренко С. С.) «Вступ до фаху» та «Загальна біотехнологія» (викладач – доц. Юлевич О. І.) та «Основи біотехнології тварин» (викладач – доц. Луговий С. І.) були проведені в умовах Інституту тваринництва степових районів імені М.Ф. Іванова «Асканія-Нова» – Національного наукового селекційно-генетичного центру з вівчарства НААН. 


    Даний Інститут у південному регіоні України є провідним науковим центром з тваринництва та біотехнології. 
    Насамперед, завдяки завідувачу музею Інституту Свистулі О. В., здобувачі вищої освіти отримали можливість поринути у часи його зародження та становлення, дізнатися про нелегкий, але вельми повчальний життєвий шлях корифеїв вітчизняної науки – академіків М. Ф. Іванова, І. І. Іванова, Л. К. Гребеня діяльність та наукові здобутки яких нерозривно пов’язані із даним науковим закладом. Зокрема, майбутнім біотехнологам дуже корисною стала інформація про те, що розробка основного біотехнологічного прийому, без якого неможливо уявити собі сучасне тваринництво – штучного осіменіння, має безпосереднє відношення до Інституту тваринництва «Асканія-Нова».



    Завідувач лабораторії, кандидат с.-г. наук Скрепець К. В. та науковий співробітник, кандидат с.-г. наук Писаренко Н. Б. ознайомили здобувачів вищої освіти з лабораторією генетики. 



    В даній лабораторії студенти отримали можливість закріпити свої теоретичні знання та ознайомитися із тими науковими дослідженнями, на які спрямована діяльність лабораторії.
    Під керівництвом наукового співробітника Жулінської О. С. здобувачі вищої освіти ознайомились із функціонуванням лабораторії біології відтворення сільськогосподарських тварин та тим колом наукових проблем, на вирішення яких спрямована її діяльність. 





    Зокрема, наші майбутні біотехнологи закріпили теоретичні знання з питань розробки і вдосконалення прийомів і способів штучного осіменіння сільськогосподарських тварин, кріоконсервації статевих клітин та ембріонів, технології трансплантації ємбріонів.
    Одній із важливих проблем сучасної біотехнології – збереженню генофонду диких та свійських тварин була присвячена екскурсія до зоопарку заповідника «Асканія-Нова», яку провела науковий співробітник Дрозд С. Л.




    Під час цієї екскурсії студенти мали можливість побачити представників як свійських, так і диких видів, на збереження яких спрямовано зусилля фахівців Інституту тваринництва та біосферного заповідника, а також отримали неймовірне естетичне задоволення.


    Здобувачі вищої освіти Миколаївського НАУ висловлюють глибоку вдячність науковцям Інституту тваринництва степових районів імені М. Ф. Іванова «Асканія-Нова» та біосферного заповідника за організовану екскурсію, море вражень, а головне – за можливість відчути себе справжніми біотехнологами!

в.о. завідувача кафедри генетики,
годівлі тварин та біотехнології, доцент С. І. Луговий
професор кафедри генетики,
годівлі тварин та біотехнології, доцент С. С. Крамаренко
доцентр кафедри генетики,
годівлі тварин та біотехнології, доцент О. І. Юлевич

2017, факультет ТВППТСБ, кафедра генетики, студенти МНАУ, відкрите заняття,

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget