Представники Миколаївського НАУ в рамках роботи над грантовим проектом МІЛЕТУС

Представники Миколаївського національного аграрного університету д-р Гончаренко І.В., Топорова Т.С. і Карбашевський В.В. в рамках роботи над грантовим проектом МІЛЕТУС (“Розвиток спроможностей щодо запровадження студентської мобільності в університетах України та Сербії») взяли участь у тренінгу персоналу з питань інтернаціоналізації та мобільності.
Кожен університет-учасник консорціуму (нагадаємо, що над проектом працюють чотири українські і три сербські вищі навчальні заклади, а також Міносвіти України і Сербії) після ретельного відбору кандидатів направив по два викладача і одному представникові адміністративного персоналу закладу для отримання додаткового досвіду і нових знань для реалізації положень грантового проекту. Лектори з європейських університетів-партнерів провели семінари, воркшопи, навели приклади з власного досвіду щодо імплементації тих чи інших методик навчання, експериментальних чи загальноприйнятих на європейських освітніх теренах. Так, доктор Ларсен з Ольборзького університету (Данія) розповів про Problem Based Learning (PBL), його історію, варіанти, проблеми реалізації та можливі шляхи використання у проекті. У наступних воркшопах професор Сані і професор Чікулло з Вищої школи менеджменту Міланської політехніки поділились досвідом щодо процедур прийому і роботи зі студентами в рамках академічної мобільності, як реальної, так і віртуальної. Професор Блекер з Технічного університету Гамбургу-Харбургу наголосив на важливості інновацій в навчальному процесі, розглянув види інновацій і їх синергії з навчальним процесом.



Також, крім роботи за проектом, партнери провели чергові збори установчого комітету (Steering Committee), на яких вирішувались нагальні питання організаційного та фінансового характеру.
Зазначений тренінг відбувся на базі НаУКМА, в чудовій історичній будівлі закладу, в якій на разі розміщується Історико-музейний центр і бібліотека. Не можемо не відзначити чітку і професійну роботу організаторів заходу, представників приймаючого університету. До того ж, мальовничі пейзажі Подолу та вишукана і одночасно стримана архітектура центру надихала на плідну роботу за проектом. Без сумніву, запасу натхнення вистачить надовго, що сприятиме вдалій реалізації та імплементації результатів проекту.


This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

2017, міжнародний відділ, міжнародне співробітництво

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget