Випускні іспити на технологічному факультеті

Вкотре літня пора на технологічному факультеті – це час проведення засідань Екзаменаційної комісії з атестації бакалаврів й магістрів щодо шуканої ними кваліфікації. У цей раз збиралися чотири різних склади цієї комісії, які виявляли відповідність знань й вмінь, набутих за період навчання вимогам державного стандарту та сучасного бізнесу.
Першою розпочала роботу комісія з оцінювання бакалаврів-технологів з виробництва і переробки продукції твринництва. 82 випускника проходили процедуру комплексного іспиту, протягом якого і теоретичну, і практичну підготовки здобувачів вищої освіти за чотири роки навчання було оцінено. До речі, відбулось й їх оцінювання за допомогою і ПЕОМ. Результати були обнадійливі – середній бал за чотирибальною шкалою (5 : 4 : 3 : 2) – 4,12, а якість – 76%. Глибокі знання з дисциплін показали такі студенти: Московченко М.А., Потриваєва О.І., Балло Д.М., Мішуровська К.С., Кривозубова В.Д., Братко А.В., Мессер О.О., Тітенко Т.Ю., Негрєєв О.С., Волкова І.Г., Кириця О.І., Балан А.І. Диплом бакалавра-технолога з відзнакою підтвердили: Московченко М.А., Потриваєва О.І., Балло Д.М., Мішуровська К.С.


1 – проф. Нежлукченко Т.І. і комісія оцінюють бакалаврів-технологів з технології виробництва і переробки продукції тваринництва


2 – бакалавр-технолог Московченко М.А. дає відповідь по усному етапу іспиту


3 – бакалавр-технолог Потриваєва О.І. зосередилася на професійній дискусії з комісією


4 – етап практичного випробування складає бакалавр-технолог Кривозубова В.Д.

Наступне засідання Екзаменаційна комісія дещо іншим складом провела за процедурою комплексного іспиту у фахівців з біотехнологій і біоінженерії. Чотиририрічна підготовка 14–ти студентів цієї спеціальності виявила в них середній рівень знань на рівні 3,92 бали при якості – 57%. А глибокі знання з дисциплін показали такі студенти: Бабіна О.В., Давиденко О.О., Песчаненко О.В., Романюк А.В. Диплом бакалавра-біотехнолога з відзнакою підтвердили: Бабіна О.В., Давиденко О.О., Песчаненко О.В. 


5 – проф. Дуган О.М. і комісія оцінюють бакалаврів-біотехнологів за процедурою усного випробування


6 – бакалавр-біотехнолог Бабіна О.В. дає відповіді на додаткові запитання


7 – група бакалаврів-біотехологів уважно спостерігають за відповідями свого колеги


8 – процедура практичного випробування бакалаврів-біотехнологів перед Екзаменаційної комісією

У подальшому Екзаменаційна комісія оцінювала 12-ть випускників освітньо-кваіфікаційного рівня «Спеціаліст» (останній раз, оскільки цей ОКР вилучено з програм підготовки студентів у державі). Захищалися підготовлені дипломні роботи, наукові положення та техніко-технологічні рішення по окремих технологіях ведення галузі тваринництва й первинної переробки тваринницької сировини в конкретних господарствах Півдня України. Середній бал по процедурі наукової дискусії з випускниками виконаних ними дипломних робіт склав 4,38-4,50 бали за денною і заочною формами навчання при 100-% якості! Під час захисту випускних робіт студенти Ацехівський О.В., Левковська С.В., Абраменко М.В. показала міцні знання по спеціальності, вірно відповідали як по суті виконаних ними робіт, так і на додаткові запитання. А диплом спеціаліста-технолога з відзнакою підтвердила лише Левковська С.В.


9 – проф., член-кореспондент НААН Рубан С.Ю. і комісія засуховують доповідь спеціаліста-технолога по дипломній роботі


10 – секретар Екаменаційної комісії Григорʼєва С.В. викликає наступного спеціаліста-технолога до захисту


11 – відмінниця Левковська С.В. доповідає власні результати досліджень

Завершила Екзаменаційна комісія свою работу у цей раз оцінюванням 16-ти випускників як спеціалістів, так і магістрів з освітньої спеціальності 152-«Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка». До речі, частина процедури відбулась на виїзді – в умовах ДП «Миколаївстандартметрологія». На іспит прийшли працівники установи і жваво цікавилися у молодих фахівців виробничими питаннями, головним чином тими, які вже «завтра» чекають на молоде поповнння бізнесу й установ. Середній бал за процедуру захисту випускної роботи, наукову дискусію по ній склав 4,00-4,31 бали за денною і заочною формами навчання при 94-% якості. Під час захисту студенти Волчо І.А., Гіль Н.А., Бєгун О.В., Бузнік О.М. виявили перед складом комісії міцні знання зі спеціальності, давали вірні відповіді і по суті виконаних ними робіт, і по додаткових запитаннях. На це неможливо було не звернути увагу! Диплом спеціалістів та магістрів-метрологів з відзнакою було підтверджено студентами Волчо І.А. та Гіль Н.А. 


12 – проф. Тріщ Р.М., члени комісії та преставники бізнесу розпочали оцінювання спеціалістів-метрологів в умовах виробництва


13 – секретар Екаменаційної комісії Головко Ю.О. викликає наступного спеціаліста-метролога до захисту


14 – після процедури захисту спеціалісти-метрологи та склад Екзаменаційної комісії перед філією факультету – ДУ «Миколаївстандартметрологія»


15 – магістри-метрологи розпочали доповідати результати випускних робіт


16 – проф. Тріщ Р.М. і члени комісії оцінюють магістрів-метрологів в умовах фаультету


17 – відмінниця Гіль Н.А. доповідає власні результати досліджень


18 – елемент доповіді – показ процесної моделі, що зазнала оцінку й удосконалення під час виконання дипломної роботи студентом-метрологом

У цілому і процедура комплексного іспиту в бакалаврів, і захист дипломних і випускних робіт спеціалістів та магістрів показав, що більшість випускників мають якісні знання з сучасних технологій ведення галузі тваринництва й первинної переробки тваринницької сировини, біотехнології та біоінженерії, метрології і сертифікації, стандартизації та вони в змозі кваліфіковано проводити роботу за своїм фахом, про що було відмічено усіма головами Екзаменаційних комісій, професорами – Нежлукченко Т.І. (ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет»), Дуганом О.М. (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»), Рубаном С.Ю. (ТОВ МВК «Єкатеринославський», м. Дніпро), Тріщ Р.М. (Українська інженерно-педагогічна академія, м. Харків).
То ж вітаємо випускників з першим в їх житті успішним державним випробуванням щодо відповідності до професійної кваліфікації і…дякуємо за відповідальне та старанне навчання у фахівців факультету й університету. Щасливої Вам усім карʼєри та міцного здоровʼя!

Декан факультету ТВППТСБ проф. М.І. Гиль

мнау, випускні іспити, факультет ТВППТСБ,

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget