Дайджест подій кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки за березень 2017 р.

15 березня 2017р. між кафедрою публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки Миколаївського національного аграрного університету і Координаційною радою молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Миколаївській області укладено Меморандум про співпрацю.
В рамках зазначеної угоди було проведено відкриту лекцію (для студентів груп ПУА 5/1, ПУА 1/1, ЗЕД 4/1, МЕН 1/1 та МЕН 1/2) за участю Голови координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Миколаївській області Каплій О.В. на тему: «Децентралізація в Україні».



З метою виховання покоління обізнаної молоді, Головним територіальним управлінням юстиції у Миколаївській області в Миколаївській обласній бібліотеці ім. Гмирьова 15 березня 2017 р. було проведено засідання Університету правових знань, на якому розглядалось питання: «Державна служба в Україні». 
У заході взяли участь представники Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області, студенти юридичного факультету Чорноморського національного університету імені Петра Могили та студенти факультету менеджменту й викладачі кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки Миколаївського національного аграрного університету.
Про зміни, що відбуваються у державній службі, умови конкурсного відбору кандидатів, заохочування працівників та соціальний захист розповіла заступник начальника відділу кадрової та державної служби Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Ю.В. Поштаренко. Також вона підкреслила важливість високої відповідальності посадовців, які вирішили працювати на благо своєї держави.
Увазі учасників заходу були представлені соціальні відеролики та виставка нових видань за тематикою зустрічі.



23 березня у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук при бібліотеці імені О. Гмирьова відбулося перше засідання Клубу молодих науковців «Лідер». На початку засідання завідуюча відділом документів з економічних, технічних та природничих наук Світлана Степанова ознайомила присутніх з метою й завданнями клубу та проінформувала щодо тематики майбутніх засідань.
Учасники засідання – науковці, викладачі та студенти вищих навчальних закладів Миколаєва – обговорили тему «Туризм без кордонів: особливості сучасного розвитку». Ця тема обрана не випадково, адже 2017 рік проголошений Організацією об’єднаних націй Міжнародним роком сталого розвитку туризму.
У рамках роботи клубу молодих науковців «Лідер» обговорювалися дуже актуальні питання для нашого регіону, зокрема: питання щодо забруднення довкілля, вплив глобальної інформатизації туристичного бізнесу на розвиток світової економіки, особливості розвитку зеленого тризму, можливості створення сприятливого іміджу як регіону так, і України в цілому тощо.
Магістр Миколаївського національного аграрного університету Анатолій Камашев надав інформацію про вплив децентралізації на соціально-економічний розвиток сільських територій.
Учасники засідання клубу мали можливість поставити питання виступаючим та отримати ґрунтовні відповіді.
За участь кожен був нагороджений грамотою і в подарунок отримав канцелярське приладдя. Отримали можливість ознайомитися з літературою за темою заходу з фондів обласної наукової бібліотеки.



24 березня 2017 р. в рамках 29-Ї СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВО-ТЕОРЕТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ на кафедрі публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки було проведено засідання секції «Соціально-економічний розвиток сільських громад: проблеми теорії та практики». 
Визначено найкращі доповідні таких студентів: Бережевської Ю. М. (ПУА 5/1), Лебедєвої А. А. (ЗЕД 4/1), Камашева А. В. (ПУА 5/1).

НА ВИКОНАННЯ РІШЕННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ ВІД 28.02.2017 Р., ПРОТОКОЛ №7 кафедрою публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки 21.03.2017 р., було проведено відкриті лекції за участю:
юриста Лапатишкіна Г.Ю. на тему «Трудові правовідносини. Робочий час та час відпочинку».
Лекція була прочитана для студентів груп ЗЕД 3/1, ЗЕД 3/2, МЕН 3/1 та МЕН 3/2. 
Студенти дізнались про поняття та види робочого часу; порядок дозволу та умови застосування надурочних робіт; поняття та види часу відпочинку; види, тривалість та порядок надання відпусток.
Захід відбувся 21.03.2017р.;
- Начальника Миколаївського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Ключник І.В. на тему «Майнові та немайнові права дітей та подружжя».
У заході взяли участь студенти груп ПУА 5/1, МЕН 1/1 та МЕН 1/2.


Захід відбувся 29.03.2017р.;


Начальника відділу ділової інформації та навчальних програм Регіональної торгово-промислової палати Миколаївської області на тему «Проблеми та перспективи інтеграційного розвитку Миколаївської області».
У заході взяли участь студенти груп ЗЕД 3/1, ЗЕД 3/2, МЕН 3/1 та МЕН 3/2.


Захід відбувся 29.03.2017р.


кафедра публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки, факультет менеджменту,

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget