Автори підручників зустрічаються зі студентами…

Нещодавно, як це стало доброю традицією для кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології, із здобувачами вищої освіти спеціальності «Технологія виробництва продукції тваринництва» зустрівся на лекційному занятті доктор сільськогосподарських наук, професор Сумського національного аграрного університету Повод М.Г.


Микола Григорович є першим автором сучасного навчального посібника-практикума з дисципліни «Генетика з біометрією» (безпосередньо за яким навчаються студенти Миколаївського НАУ), і власно у форматі лекції за однойменною дисципліною й відбулася його розмова зі студентством.
Вченого першокурсникам представив співавтор вищезгаданого посібника, лектор з дисципліни – професор кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології, доктор сільськогосподарських наук, професор Гиль М.І., який наголосив на знаковості цієї події для молоді, адже не завжди у житті маєш можливість наживо бачити авторів навчальної й наукової літератури. Як раз той випадок – коли не тільки знаєш «в обличчя» підручник, а й його авторів.


90 хвилин студенти з належною увагою мали можливість дізнатися про різні процеси успадкування й мінливості ознак, зокрема і про історію написання посібника й підбір прикладів та задач до нього, про втілення знань професором Поводом М.Г. в його задумки у галузі свинарства.




Незабутнім залишиться й враження про бізнесовий інтерес, який нині висувається до технологій у свинарстві під час виробництва і свинини, і сала, і поросят, спираючись на генетичні можливості цих тварин, про обізнаність вітчизняних вчених при створенні порід свиней чи розробці й запровадженні відповідних до спадкових особливостей порід нових технологічних рішень.




У тій зустрічі студенту можливо було просто «з перших уст» дізнатися яке рішення слід прийняти у конкретній виробничій ситуації, якщо вона залежить від генетичних характеристик, чи від впливу зовнішнього середовища. Торкнувся Микола Григорович й актуальних питань розвитку галузі свинарства у Світі та нашій країні, причому зазначив і цінність залучення знань й вмінь з дисципліни, за якою відбувалася лекція.


Вогонь спраги до знань було у першокурсників розпалено…І дискусія відбулася, і цінний матеріал у презентації переглянуто, і до історії доторкнулися…

в.о. завідувача кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології 
доц. Луговий С.І.

кафедра генетики, факультет ТВППТСБ, зустріч,

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget